Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 17. 1. 2019.

| Društvo

Svetosavski bal ove godine za "Maru" i Udruženje cerebralne i dečije paralize

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Svetosavski bal 2018
"Budimo jedinstveni u humanosti"; foto: Vanja Keser

Po 7. put zaredom u Nišu će se održati humanitarni Svetosavski bal, ovog puta u Svetosavskom domu i to na dan proslave sveca kome je posvećen - 27. januara od 19 sati. Prikupljeni dobrovoljni prilozi biće iskorišćeni za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju Mara i nabavku antidekubitalnog programa za negu najteže obolelih članova Udruženja cerebralne i dečije paralize.

Iako ovogodišnji bal neće biti najveći do sada, za razliku od prethodnih godina, održaće se baš na datum kada se praznuje Sveti Sava, na šta je idejni tvorac Bala Hadži Ivan Redi posebno ponosan.

Ovaj bal, po broju mesta za zvanice, neće biti veliki kao što su bili oni ranije, ali u svom značenju biće najveći. Posebno zbog toga što smatramo da sa njim postižemo vrhunac u njegovom značaju. Ovog puta ćemo na pravom mestu, u pravom trenutku, za pravu stvar biti svi zajedno! Moto naših balova je uvek bio "zajedno smo bolji" - priča Redi.

Minimalna donacija je 2.000 dinara, a sve informacije o uplatama i učešću na Balu mogu se dobiti na broj 018/523120, kao i u prostorijama Studentskog kulturnog centra Niš. Takođe, biće postavljene i kutije u koje će moći da se ubaci dobrovoljni prilog za izgradnju Crkve svetog Nikole u selu Prosek.

Budimo jedinstveni u humanosti - poručuju u SKC-u.

Kako Svetosavski dom ima manje kapaciteta, biće i manje mesta nego prethodnih godina, pa direktorka Studentskog kulturnog centra Dragana Petković ističe da bi zainteresovani trebalo da što pre rezervišu svoja mesta.

Ja se iskreno nadam da će naši sugrađani i ove godine želeti da pokažu dobročinstvo i da ćemo zajedno uspeti da pomognemo onima kojima je to potrebno. Studentski kulturni centar je pripremio kulturno-umetnički program u kom će, sigurni smo, naši gosti uživati - rekla je Petković.

U programu Svetosavskog bala učestvovaće čitav “pogon” SKC-a, pa će tako nastupiti Akademski hor Studentskog kulturnog centra, pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića i Ženski hor Studentskog kulturnog centra, koji predvodi Ivana Mirović, a najavljen je i nastup Akademskog folklornog ansambla Oro, čiji je umetnički rukovodilac Slavoljub Uzunović.

Predstaviće se i glumci Akademskog pozorišta, muzičarka Dejana Radanović (harmonika), ansambl Garnizona Niš Tamo daleko, gudački kvartet Alegro, ansambl Savda sekstet, te vokalni solisti Nada Jovanović, Sara Ristić i Mina Milićević. Poznati niški ansambl Đuvegije oživeće starogradsku atmosferu i duh balova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: