Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 18. 1. 2020.

| Društvo

Svetska nagrada vranjskom Odboru za ljudska prava

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
SOS kutak Vranje
Vranjankama nagrada za sveukupan rad; foto: SOS Kutak Vranje

U konkurenciji od 170 kandidata, svetsko priznanje za 22-godišnji rad dobio je Odbor za ljudska prava Vranje i njihov program “SOS Kutak za devojke”. Nagrada “Sa i za devojke” podrška je organizacijama gde se devojke bore protiv rodne diskriminacije, nejednakosti i štetnih praksi koje ih pogađaju širom sveta, a Vranjankama će biti dodeljena 6. marta u Londonu.

Odbor za ljudska prava Vranje osvojio je nagradu kroz ocenu sveukupnog rada i programa “SOS Kutak za devojke Vranja” u regionu Evropa i centralna Azija, a osim njih nagrađene su još i devojke iz Rusije, Nemačke, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Od 170 kandidata nagrađeno je 25 organizacija koje vode devojke, a dodeljeno je po 5 nagrada po geografskim regionima - Azija i Pacifik, Evropa i centralna Azija, Amerika i Karibi, Bliski Istok i Severna Afrika, podsaharska Afrika.

“Sa i za devojke” nagrada je koja se dodeljuje od 2014. godine i inicijativa je kolektiva koji su formirale fondacije Global Fund for Women , EMpower , FRIDA , Mama Cash , NoVo Foundation , Plan International UK , Comic Relief , Stars Foundation , The Global Fund for Children , Nike Foundation i Purposeful Productions.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andja

    16:24 // 20. 1. 2020.

    Bilo bi lepo da ste napisali malo vise o samom projektu.

  • Stojan

    15:06 // 18. 1. 2020.

    Ko i za šta daje ova priznanja, i po čemu je vranjski Odbor to uopšte zaslužio? Šta su uradile naše vajne NGO za nas? Ništa, pravde ovde nema.

    • M Jay

      00:35 // 19. 1. 2020.

      a šta si ti vajni Stojane učinio za nas?! Neke od tih organizacija pomažu Romima, ženama, beskućnicima, napuštenim životinjama... Kome si ti pomogao?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: