Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 3. 5. 2021.

| Društvo

Svetski dan "Ratova zvezda" niški džedaji obeležavaju onlajn programom

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ratovi zvezda
Ovako je u Nišu izgledao 4. maj pre pandemije; foto: V. K.

Za Svetski dan Ratova zvezda, 4. maj, niški Džedajski pokret pripremio je četvoročasovni program, ali će on zbog pandemije biti u onlajn izdanju. Ljubitelji Ratova zvezda ni ove godine, kako navode organizatori, neće biti uskraćeni za radionice i razgovore na temu čuvene filmske franšize, a ceo događaj će moći da prate preko njihovog "Jutjub" kanala sa početkom od 16 sati.

U okviru događaja "May the 4th" iz niškog Džedajskog pokreta najavljuju četvoročasovnu digitalnu avanturu, a jedan od članova Miloš Arsić navodi da će gledaoci tokom lajv striminga moći da čuju o čemu su pričali sa srpskim rediteljem i profesorom Stevanom Filipovićem, ali će imati i prilike da uživaju uz najslađe romantične scene iz Ratova zvezda.

Pripremili smo za gledaoce jedan opušteni razgovor sa spisateljicom Žanom Polijakov i piscima Veliborom Petkovićem i Dejanom Kostićem, koji će pokušati da odgovore da li je pero moćnije od mača, ili ti light saber-a - navodi Arsić.

Dan će obeležiti i pričom o aktivizmu i sećanjima na neka davna vremena, kada su Ratovi zvezda bili jedna nova i ekskluzivna ideja, a o tome će govoriti osnivač Džedajskog pokreta Goran Antić i aktivista, borac za građanska prava i NLP trener Borislav Đurić. džedaji Džedajski pokret pripremio onlajn program za 4. maj; foto: Džedajski pokret Niš

Na ovogodišnjem obeležavanju 4. maja biće pokrivene različite teme, a među njima Antić ubraja aktivizam i pisano stvaralaštvo, kao hip-hop, fristajl i vizuelnu kreativnost.

Kako bi taj deo bio što zabavniji, u goste smo pozvali dvojac Stereo Bananu i devojku koja se javnosti predstavlja kao Kraljica_Vila, koja je širom Evrope već poznata zahvaljujući svom umetničkom radu - kaže on.

Dodaje da će prikazati i kako se pravi frizura princeze Leje, da će biti dobre muzike, a učesnci će moći da se takmiče u kvizu, te su pripremljeni pokloni i nagrade.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na Fejsbuk stranici Džedajskog pokreta, a oni pozivaju i one koji nisu dobri poznavaoci ove teme da im se pridruže i otkriju zbog čega je ova saga osvojila svet.

Inače, osim tradicionalnog 4. maja, niški Džedaji vredno rade i na pripremi takozvane fundraising kampanje za Kamp za decu bez roditelja na Vlasini - “Sila prati hrabre”. Kampanja bi trebalo da počne u junu, a za tada najavljuju i džedajske sletove na Vlasini. Potom će se, kažu, fokusirati na organizovanje tradicionalnog Džedajkona. Za sve to vreme edukuju svoje nove članove i kažu da pomažu ostalima koji svojim inicijativama žele da unaprede zajednicu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Don Kihot

    09:07 // 4. 5. 2021.

    Neka sila bude sa vama! :)

  • slavko

    08:50 // 4. 5. 2021.

    Neka sila bude s' vama!

  • Срба

    05:12 // 4. 5. 2021.

    Болес’.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: