Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 10. 10. 2014.

| Društvo

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se u Nišu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
mentalno zdravlje
Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svake godine 10. oktobra

Sajmom, tribinama, predstavama i drugim akcijama danas se u Nišu obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja.

Od 16 do 19 sati u holu niškog Ekonomskog fakulteta održava se Sajam mentalnog zdravlja na kome će preko 16 različitih institucija i organizacija predstaviti raznolike programe kojima mladi mogu da kvalitetno ispune svoje slobodno vreme, kvalitetno ga iskoriste i time, kako navode organizatori, očuvaju sopstveno mentalno zdravlje.

Neke od aktivnosti koje će biti ponuđene su ples, fitnes, joga, borilačka veština krav maga, gluma u Akademskom pozorištu, muzika, škola kreativnog pisanja…

Nizom akcija ovaj dan obeležava i niško Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama MNRO. Kako bi skrenuli pažnju na probleme sa kojima se osobe sa ovim hendikepom svakodnevno suočavaju, izveli su dve predstave “Živela kijavica” i “Nađa i krađa”, a organizovana je i tribina “Položaj osoba sa mentalnim invaliditetom i primeri dobre prakse“.

Iz ovog Udruženja poručuju da osobe sa intelektualnim poteškoćama mogu da postanu korisni i aktivni članovi društva ukoliko za to dobiju odgovarajuću podršku, države i grada, kao da je treba jačati samozastupanje kod ovih ljudi, kako bi oni sami govorili o svojim problemima i tražili svoja prava.

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležiće i niški Dom zdravlja akcijom koja će biti održana u subotu, 11. oktobra, od 10 do 12 sati na Odeljenju neuropsihijatrije.

Savremeni život  u našoj zemlji donosi razna iskušenja pa je broj onih koji mogu zatražiti pomoć velika - poručuju iz Doma zdravlja.

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se 10. oktobra svake godine, a sve u cilju podizanja svesti o zaštiti mentalnog zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: