Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 11. 5. 2010.

| Društvo

Svirepo ubistvo u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti

Jovanka Vojvodić (81), starica iz Prokuplja, zatečena je proteklog vikenda mrtva u svojoj kući, stotinak metara od stanice policije.

Mrtvozornik prokupačke bolnice konstatovao je da je smrt najverovatnije nastupila usled gušenja, a starica je imala i više uboda nožem po telu.

Naložena je obdukcija čiji se nalazi tek očekuju.

Miroslav Bulatović sudija Višog suda u Prokuplju koji je vršio uviđaj, kaže da je ubistvo prijavila žena koja je čuvala staricu i nabavljala joj namirnice.

Ubica, ili viši njih, i pored velike premetačine, nisu pronašli novac za koji se pretpostavlja da je motiv ovog ubistva.

- Vrata na ulazu u kuću starice u kojoj je ona živela sama, bila su provaljena a telefon isključen iz zida. U unutrašnjost kuće je izvršena premetačina, pa se pretpostavlja da je motiv ovog svirepog ubistva koristoljublje. Starica je pronađena u lokvi krvi pored vrata, pa se pretpostavlja da je usled napada jednog ili više napadača pokušala da se odbrani – rekao je Bulatović.

Iako se,  po rečima sudije Bulatovića, još uvek traga za počiniocima, niko za sada ne želi detaljnije da komentariše ovaj slučaj, koji nije svakidašnji za ovu opštinu.

Niko od komšija poslednjih dana nije zapazio sumnjive tipove da se motaju oko kuće. Kažu da Jovanka ima sina koji živi u Zaječaru, da je živela skromno i da ne veruju da je imala neku značajniju svotu novca kod sebe koja bi eventualno motivisala lopove da ovako svirepo ubiju.

Inače, ubistvo starice potvrdili su i u prokupačkoj policiji ali nisu želeli da iznose nikakve pojedinosti uz konstataciju da još uvek intenzivno tragaju za počiniocem i da se u cilju istrage ne mogu iznositi drugi detalji jer im je navodno to zabranio istražni sudija.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: