Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 26. 1. 2012.

| Društvo

Svrljig u projektu "Srbija u ritmu Evrope"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
svrljig u ritmu evrope

Opština Svrljig učestvuje je u projektu „Srbija u ritmu Evrope“ u kojoj će joj direktan partner biti Republika Portugal. Pored prvenstvenog značaja za mlade, projekat je šansa i za buduću donatorsku i investicionu saradnju.

Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig, primio je u svom kabinetu Igora Karadarevića, autora projekta  i Davida Makevića, izvršnog producenta, u cilju nastavka saradnje na realizaciji projekta „Triglav osiguranje - Srbija u ritmu Evrope“.

Ugovor koji je potpisan u novembru prošle godine obuhvata učešće dece iz svrljiške osnovne i srednje škole uz saradnju opštine i Kulturnog centra, na edukaciji u vidu 4 različite sekcije: hor, moderan ples, folklor i solo pevanje. Sama manifestacija je predviđena za grupu do 300 mladih iz osnovnih i srednjih škola iz tridesetak gradova Srbije.

- Nakon prošlogodišnje manifestacije "Srbija u ritmu Evrope" koja je održana u Prokuplju, Norveška je investirala u taj grad sredstva od blizu 4 miliona evra, što ove godine može biti slučaj i u Svrljigu. Veoma sam zadovoljan angažovanjem nadležnih ljudi za realizaciju ovog projekta koji će, pored kulturno-umetničkog i zabavnog programa, u naš grad uskoro dovesti ambasadora Portugala i nekoliko potencijalnih investitora koji će moći da ulažu u privredni razvoj naše opštine - kaže Miletić.

Edukacija u okviru sekcija je besplatna za svu decu, a održan je i prvi radni sastanak sa roditeljima u Osnovnoj školi "Dobrila Stambolić".

Sastanku je, na poziv predsednika opštine, prisustvovao i jedan od 11 portugalsko-srpskih bračnih parova u Srbiji, a koji živi u Svrljigu, kapetan portugalskog kruzera i profesorka francuskog jezika, Nuno i Marija Salgueiro Goncalves Coelho.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: