Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 17. 10. 2012.

| Društvo

Svrljig: učestale saobraćajne nezgode

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF7029.JPG

Učestale saobraćajne nezgode na području Svrljiga bile su povod za današnje održavanje sednice lokalnog Saveta za bezbednost kojom je predsedavao predsednik opštine Milija Miletić.

- Cilj nam je da sačuvamo ljudske živote i  predupredimo materijalnu štetu. Podatak da je u prethodnih desetak dana na našem području bilo desetak saobraćajnih nezgoda upozorava da se nešto mora hitno preduzeti, bez obzira da li je uzrok ljudski faktor, stanje u saobraćaju ili uslovi kolovoza. Prihvatio sam sugestiju načelnika Policijske stanice u Svrljigu Dragana Mitića da se mora poboljšati vertikalna signalizacija na kritičnim mestima, poput tačke u Ulici Vase Albanca, kod „Sonija“, potom kod krivine zvane „Razbiglava“ i kod „Đurđice“. Prema oceni policije neophodno je, pored signalizacije, na kritičnim mestima obaviti takozvano „grebanje“ asfalta da ne bi došlo do proklizavanja i obnoviti zaštitne metalne odbojnike na bankinama. Kritične tačke poznate su našim vozačima, ali mi imamo i moralnu i zakonsku obavezu da adekvatnom saobraćajnom signalizacijom upozorimo i vozače prolaznike da prilagode brzinu i da ne dođe do udesa. Rok za izvršavanje zaključka sa sednice je odmah, te sam, u skladu sa tim, već  izdao naređenja nadležnim službama - rekao je predsednik Saveta za bezbednost i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Načelnik Policijske stanice u Svrljigu Dragan Mitić, pored ocene da je glavni uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, upozorio je na problem mirujućeg saobraćaja u centru grada i predložio da se zabrani parkiranje vozila na magistralnom pravcu, bar sa jedne strane, što je takođe prihvaćeno i očekuje se brza realizacija.

U radu sednice Saveta za bezbednost, pored ostalih, učestvovala je i sudija za prekršaje Nadica  Dimitrijević koja je ukazala na podatak da je ove godine manje prijava za saobraćajne prekršaje, ocenjujući to kao veću aktivnost na preventivi i pažljiviju vožnju, ali je ipak naglasila da su sankcije za prekršioce najefikasnije u zaštiti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik Miletić je prisutne na sednici upoznao i sa stanjem u realizaciji projekta video nadzora u gradu i obavestio o dogovoru sa ministarkom Vericom Kalanović da i ove sezone o letnjem i zimskom održavanju finansijski brine nadležno ministarstvo preko Puteva Srbije, uz nadzor lokalne samouprave, na putevima koji su prekategorisani od regionalnih u lokalne i preneta obaveza održavanja opštinama.

 

Još jedna saobraćajka kod "Razbiglave"

Na ulazu u Svrljig iz pravca Niša, kod mesta "Razbiglava" sinoć oko 19:30h sa puta je sleteo kamion "Iveko" beogradske registracije koji se iz Svrljiga kretao ka Nišu. Vozač nije povređen, a uzrok je neprilagođena brzina kretanja uslovima puta.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbiglava

    14:17 // 18. 10. 2012.

    @Tebi fali glava
    Evo dogovorio sam se sam sa sobom: Ne smetaju mi automobili. El si zadovoljan?

  • Aca

    07:58 // 18. 10. 2012.

    Prvo, "problem mirujućeg saobraćaja u centru grada na magistralnom pravcu" postoji postoji jedino kod raskrsnice Radetove i Prvomaske ulice, ali ako se tu rasčisti taj mirujući saobraćaj onda će vozila moći brže da se kreću kroz grad. Ne znam da li je cilj povećanje brzine.
    Drugo, signalizacija koja je bila postavljena na samom kolovozu u zoni oko osnovne škole je uništena posle prvog snega, putari su je "očistili" kamionom za čišćenje snega i više nije postavljena, niti je bilo ko nadoknadio štetu.
    Treće, zbog čega se o ovim stvarima nije razmišljalo na vreme? Svake godine posle prve jesenje kiše se dogodi bar 3-4 saobraćajnih nesreća u jednom danu, to nije nikakva novost. Samo što sada o tome izveštavaju Južne vesti i što se u Svrljigu izgleda ne dešava ništa drugo osim udesa.
    Razlog ovih udesa osim brzine jeste i loše održavanje puteva i kritičnih tački.

    • Rke-Koke

      13:02 // 18. 10. 2012.

      ..Hiljadu trece, kakav ekspert soli pamet, sada si i novinar i saobracajni inzinjer, i dezurna palica koja belezi ostecenja... Gde se gasis doktore nauka?
      Prouci Ibarsku magistralu i njihov problem resi moli te cela zapadna Srbija.
      Ajde kandiduj se da smenis Ban Ki-Muna pa da celom svetu svane, imas ti resenja i globalnih kriza sigurno. Steta da takva pamet propada uzalud. Hhahaahahhahaha!!!

    • Bob

      14:39 // 20. 10. 2012.

      Rke-koke nisu te jos zaposlili, pa zbog toga trazis pare za Prag, a?

    • Rke-Koke

      18:51 // 21. 10. 2012.

      Ta nemojte kasti...Uticaj caka norisa na Boba, sahista sa snajperom koji puca corke.
      A tek kad zaposle sta cu da vam radim, pa jos kad se vratim iz Praga! Hhahaahahhahaha!!! A? Ovo su sale, nemojte da porazbijate tastature. Haaahaahahhahaha!!!

  • Razbiglava

    14:48 // 17. 10. 2012.

    Znači, ide čovek iz pravca Knjaževca, stranom na kojoj je zabranjeno parkiranje. Kako da se parkira? Da izvrši polukružno na sred ulice, pa da ga kazne. Nije lud. Znači, umesto da stane u Svrljigu, da prošeta, da ispravi ledja od puta , ostavi eventualno neku paru u prodavnicama, on će produžiti, pa će to uraditi recimo u Malči. Znajući našu miliciju kazniće ga ako stane i nakratko, jer čim vide druge registracije potrče preko ulice da zaustave. Ništa čudno tako je i u drugim (manjim) sredinama. Kazniće koga ne poznaju, mada ako je u pitanju Suzan onda ni Svrljižani nisu sigurni. I baš me interesuje koja će strana biti zabranjena.

    • Tebi fali glava

      18:53 // 17. 10. 2012.

      Znaci, ajde se dogovorite sami sa sobom el vam smetaju nepravilno parkirani automobili ili ne? Jedan apeluje da se to resi nekako, jedan kuka ne moze da prodje od njih, tebi smeta pokusaj da se to na neki nacin resi... Ovo je zemlja banana republika, jedino mi imamo vise kompetentnih selektora fudbalske reprezentacije po glavi stanovnika, jedino kod nas svi sve znaju bolje od onog drugog, naravno onaj drugi u poredjenju sa nama nema pojima ni o cemu...
      Surova realnost, ali jesi ti najpametniji, najbolji, najinteligentniji samo kad si sam u sobi, kad oko tebe nema nikoga...A to vazi za veliku vecinu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: