Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 10. 8. 2017.

| Društvo

TON: Najmanje 5.500 turista u Nišu tokom “Nišvila”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Tvrđava Niš
Strance tradicionalno privlače domaći muzički festivali; foto: JV/PB

Ovih dana Nišlije su mogle u centru grada da vide veće grupe turista iz svih krajeva Evrope, a veliku zaslugu za to ima manifestacija “Nišvil”. Organizatori ovog muzičkog festivala kažu da očekuju da 10 % posetilaca budu stranci, dok u Turističkoj organizaciji Niš procenjuju da će 5.500 turista boraviti u ovom gradu tokom festivala.

U niškim hotelima uglavnom nema slobodnih soba u narednim danima. Tako u hotelima “Tami Residence” i “Niški cvet” nema slobodnih mesta, a kažu da ima i domaćih turista i stranaca. U “Aurori” kažu da je dobra posećenost i da ima Italijana, Austrijanaca, Engleza i Nemaca.

U “Imperu” je sve zauzeto, ali stranaca nema, dok u “Aleksandru” navode da je uglavnom popunjeno sve i da ima gostiju sa svih strana Evrope, ali da je to kod njih uobičajeno.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić rekao je da na osnovu statistika, koje su rađene prethodnih meseci, u avgustu očekuju porast broja turista za 60 %, u odnosu na isti mesec prošle godine.

Prošle godine smo u avgustu imali 10.000 turista, koji su ostvarili 18.000 noćenja. Ove godine očekujemo da imamo 16.000 turista i 30.000 noćenja. Od tih 16.000 tokom “Nišvila” će najmanje 5.500 boraviti u Nišu, od čega su 4.000 stranci. To su naše procene, za koje se obično pokaže da su realne - priča Parlić.

Sa druge strane, organizatori “Nišvila” kažu da ove godine očekuju da 10 % posetilaca festivala budu stranci, s obzirom na to da ih je prošle godine bilo 8 %. Oni navode i da, sem stranaca, ima dosta Beograđana, Novosađana i Subotičana, s obzirom na to da ovaj festival poredstavlja “hodočašće za sve one koji obožavaju umetničku muziku”.

Inače, što se stranih turista tiče, ovogodišnja novina je to što je Niš posetilo i više od 1.000 Kineza. Ipak, po broju poseta i dalje prednjače Bugari, kako navode u TON-u, a za njima i Grci, Italijani, Slovaci i Nemci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    16:42 // 10. 8. 2017.

    Da,iskljiciva zasluga je Nisvilla,a vi ne radite nista.Bavite se statistikom!
    Cekate budzetsku platu,da legne na vreme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: