Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 31. 1. 2018.

| Društvo

TON dobija direktorku koja ne ispunjava uslove za tu funkciju?

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
adriana anastasov
Da li će Anastasova sesti u direktorsku fotelju?; foto: JV

Iako ni poverenik Srpske napredne stranke u Nišu, ali ni predsednik Odbora za imenovanje direktora još nisu sigurni da li predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov ispunjava uslove za direktora Turističke organizacije Niš, ona ostaje glavni kandidat za tu funkciju. Opozicija smatra da je to nedopustivo.

Prema Zakonu o turizmu, radno iskustvo od 4 godine, od čega najmanje 2 godine na rukovodećim poslovima, jedan je od uslova, koje Anastasova potencijalno ne ispunjava jer se dovodi u pitanje da li je predsednik Skupštine Opštine uopšte rukovodeća funkcija. Inače, Anastasova je predsednica Skupštine Palilule od sredine jula 2016. godine, te i ukoliko se ta funkcija ubraja u rukovodeće, ona nema dovoljan staž.

Međutim, zbog najvećeg broja glasova niških naprednjaka, predlog da Anastasova bude kandidat, kako kaže poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović formalno je predat Odboru za imenovanje.

Prošli put je bilo usmeno, a sada je i zvanično prosleđeno. Da ne bi bilo zabune unutar naše stranke. Da ne bi sutra neko rekao da nije došlo do toga - rekao je Milovanović.

Ni predsednik Odbora za imenovanje direktora Niša Ivan Jovanović, kako kaže, zasad "nema stav" o tome da li Anastasova ispunjava uslove za direktorsku fotelju TON-a.

Jovanović dodaje da bi uskoro Služba za poslove Skupštine grada trebalo da iznese mišljenje da li je funkcija predsednika Skupštine Opštine rukovodeća, na osnovu kojeg će Odbor odlučivati da li će se glasati za Anastasovu ili ne.

Do sledeće sednice Odbora mi ćemo imati stav Službe za poslove Skupštine grada, koja nam je i do sada davala mišljenje da li neko od kandidata ispunjava uslove ili ne, a mi ćemo na osnovu toga videti šta dalje. Ako se bude utvrdilo da ispunjava uslove, ići će na glasanje taj predog - rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao i da će na stav Odbora uticati i mišljenje koje su dobili od Ministarstva lokalne samouprave, kao i Ministarstva turizma, međutim, nije govorio o tome da li su mišljenja pozitivna ili negativna.

Inače, kako kaže Jovanović, naredna sednica Odbora za imenovanja bi trebalo da bude sredinom februara.


Popovićeva: Kandidatura je definitivno sporna

Članica Odbora za imenovanja i gradska odbornica Pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović kaže da je nedopustivo da Anastasova bude imenovana za direktora TON-a i pita se kojim će dokumentima da potkrepi rukovodeće iskustvo koje joj nedostaje. Popovićeva dodaje da funkcija predsednika Skupštine Opštine ne može nikako da se tumači kao rukovodeća.


Ja definitivno smatram da je ta kandidatura sporna, po svemu što do sada znamo. Postoji ozbiljna sumnja da ona nema dovoljan staž na rukovodećem mestu, koji je po Zakonu o turizmu neophodan. A funkcija predsednika Skupštine Opštine Palilula ne bi smela da se smatra rukovodećim stažom, niti je tako tumačeno u nadležnim ministarstvima, a prema mojim saznanjima i ministarstva su dala negativan odgovor - rekla je Popovićeva.


Sporna kandidatura kao "bojno polje" za suprotstavljene struje niških naprednjaka?

Zvezdan Milovanović "Vrši se pritisak preko njene kandidature"; foto: FB profilPrvi čovek niškog SNS Milovanović misli da se preko Anastasove sukobljavaju članovi SNS, koji imaju oprečna mišljenja. Međutim, dodaje i da niko ne sme javno da kaže da li Anastasova ispunjava ili ne ispunjava uslove.

Oni koji su za, vrše pritisak da (Anastasova) zadovoljava uslove, oni koji su protiv, vrše pritisak da ne zadovoljava uslove. Ovde je pitanje može ili ne može, a vidite da niko ne sme da kaže može ili ne može. Ali to do sledeće Skupštine grada mora da bude rešeno - rekao je Milovanović.

Podsetimo, na Gradskom odboru SNS, pored Anastasove, članovi vladajuće stranke glasali su i za dosadašnjeg direktora Uroša Parlića, kao i za bivšeg zamenika direktora "Skijališta Srbije" i poznatog sportistu Juricu Stankovića. Inače, novi direktor TON-a se bira jer je Parliću istekao mandat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    07:50 // 6. 2. 2018.

    PO čemu je Jurica Stanković "poznati sportista"?

  • Cane

    14:47 // 1. 2. 2018.

    Nije ni vazno ko ce da bude direktor TON-a kad Beogradjani pored metroa pocinju da grade i konzolu za prevoz gradjana, a sta Nis osim turistickog autobusa moze da ponudi?

  • laki

    13:56 // 1. 2. 2018.

    Ako je Zvezdan rekao da je strucna,onda jeste strucna..Vidite da on postavlja samo strucne zene.Direktorka skolske uprave-Marina Kostic,direktorka Pcelice-Svetlana Mitic,nacelnica nisavskog okruga Dragana Sotirovska.Sve same novinarke i glumice...a Zvezdan glavni producent.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: