Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 24. 4. 2018.

| Društvo

TON i Narodno pozorište i dalje bez direktora

Autor:S. Marković, J. AdamovićIzvor:Južne vesti
fotelja
Dokle će fotelje biti prazne?; foto: A. K.

Iako je predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović pred poslednje dve sednice Skupštine grada najavljivao da će se upravo na njima odlučivati o tome ko će sesti u direktorsku fotelju Turističke organizacije Niš i Narodnog pozorišta, to nije učenjeno. Direktorska mesta mesecima su upražnjena, a Jovanović izbegava da komentariše razloge zbog kojih je to tako.

Dosadašnji direktor TON-a, kome je još prošle godine istekao mandat Uroš Parlić, još ne dobija svog "naslednika". Premda je na Gradskom odboru Srpske napredne stranke još krajem 2017. godine, kao kandidat za direktora TON-a izabrana predsednica Skupštine opštine Palilula Adriana Anastasov, o ovome se dosad nije govorilo na Odboru za imenovanje direktora.

Odbor od tada nije ni zasedao, iako predsedavajući Jovanović od februara obećava da će se to rešiti “na narednoj sednici Skupštine grada”. Od tada su prošle dve sednice, ali bez prethodnog zasedanja Odbora.

Razloge za neprekidno odlaganje, Jovanović nije objasnio novinarima Južnih vesti, jer uporno odbija da o tome govori.

Ne morate vi mene više da zovete, nazvaću ja vas - rekao je pre 2 dana Jovanović.

Podsetimo, predlog SNS-a za direktora TON-a prate brojne kontraverze, jer je za tu funkciju neophodno da kandidat ima najmanje dve godine radnog iskustva, što je u slučaju Adriane Anastasov upitno. Naime, Anastasova kao rukovodeće iskustvo želi da provuče to što je radila kao turistički vodič u turističkoj agenciji, pa je, kako smatra, rukovodila turistima.

Glavolomku da li je Anastasova podoban kandidat za direktorsku fotelju Turističke organizacije nisu uspeli da razreše ni u Ministarstvu za lokalnu samoupravu, kao ni u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije.


I Pozorište mesecima bez direktora

Ivan Jovanovic Jovanović odbija da komentariše o razlozima za odlaganje sednica Odbora za imenovanje?; foto: S. M.Iako prema mišljenju Upravnog odbora niškog Narodnog pozorišta, 4 kandidata ispunjava uslove za upranika ove kulturne ustanove, zbog nezasedanja Odbora za imenovanja, svi oni su u neizvesnosti ko će biti izabran.

Predlozi za kandidate su Odboru prosleđeni još februara ove godine, a do tada će u direktorskoj fotelji sedeti v. d. upravnica Draga Petrović, koja je na toj funkciji duže nego što je Zakonom o kulturi propisano.

Podsetimo, konkurs za izbor direktora Narodnog pozorišta u Nišu raspisan je 9. decembra, a neki od uslova bili su da kandidat ima visoku stručnu spremu iz društveno-humanističkih nauka ili umetnosti, kao i najmanje 5 godina radnog iskustva u struci.

Poznato je da se prijavio dramaturg iz Kruševca Spasoje Milovanović, direktorka Osnovne škole "Vuk Karadžić" Milica Radulović, nekadašnja direktorka Biljana Vujović, kao i aktuelna upravnica Dragana Petrović, koja je svojevremeno tvrdila da Ivan Vuković ispunjava uslove za direktorsku funkciju. Ipak, njihove detaljnije biografije još nisu poznate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad 2008

    07:10 // 25. 4. 2018.

    Toliko apsolvenata. Pitajte Perišića, za savet.

  • Bruno

    23:25 // 24. 4. 2018.

    Đon od cipele bi se postideo, a vi...

  • Slave Mitrović

    22:13 // 24. 4. 2018.

    Мени другарица у УО Народног позоришта, и тамо је ВД директор. Био конкурс, послали папире граду и чекају...Изгледа да је вд стање заразно

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: