Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 10. 11. 2010.

| Društvo

TV Zona najgledanija

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Televizija Zona najgledanija je niška televizija koja se vidi na području južne i centralne Srbije.

Više od 130.000 građana u proseku gleda TV Zonu u svakom trenutku, pokazalo je istraživanje gledanosti TV stanica koje je radila agencija AGB Nielsen u prvih sedam dana novembra.

Na drugom mestu je TV Belle Amie sa 122.000, a na trećem TV5, koju u proseku u svakom trenutku gleda 73.000 ljudi. Četvrta je Niška televizija sa prosekom od 36.000, a na petom Banker sa 13.000 gledalaca.

TV Zona najmlađa je niška televizija, koja će u januaru 2011. godine obeležiti tek drugu godinu emitovanja redovnog programa.

- Možda su nas zato mnogi doživljavali neozbiljno, jer smo zaista mladi ali je važno da su nas gledaoci ozbiljno shvatili. Mnogi su me kritikovali zašto do sada nismo iznosili neke podatke o gledanosti, jer već posle godinu dana emitovanja ušli smo u trku sa najstarijim, odnosno, niškim medijima sa najdužom tradicijom. Ja ipak nisam želela da uđemo u tu vrstu duela sa, za mene uslovno rečeno - konkurencijom. Neki su iznosili, neću da kažem potpuno netačne, ali sigurno selektivne podatke. Ja sam uvek za opciju polako i sigurno - kaže Gordana Bjeletić, urednik programa TV Zone.

Prema rezultatima AGB Nielsen, u najgledaniji program spadaju informativne emisije "Info Zona" i "Pitajte Zonu".

- S obzirom na to da je najvećem broju zaposlenih posao u Zoni prvi televizijski posao, sigurno da nije bilo lako postaviti više od dvadeset autorskih emisija. Iskusni novinari i urednici tu su da im pomognu, a pre svih Miroslav Ćosić, čiji kontakt program svakog dana u 17 časova iščekuje mnogo stanovnika Juga Srbije - kaže Bjeletić, koja po godinama spada u najmlađe, a po radnom stažu u najiskusnije niške urednike.

Kada je reč o niškim televizijama koje se vide na jugu Srbije, TV5 je i dalje medij koji građani najduže gledaju.

Program TV5 u proseku se gleda 35 minuta u toku dana. Na drugom mestu je NTV, koju građani u proseku gledaju 32 minuta dnevno. TV Zona je na trećem mestu sa 27, Belle Amie na četvrtom sa 18 minuta, dok građani Televiziju Banker gledaju 10 minuta dnevno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    18:05 // 10. 11. 2010.

    Na pocetku emitovanja eksperimentalnog programa TV Zona mi u Svrljigu smo bili u prilici da gledamo taj tv kanal, medjutim malo posle uvodjenja stalnog tv programa TV Zona, ovaj kanal vise nije mogo da se gleda na teritoriji Svrljiga. Interesuje me da li cemo i mi opet biti u prilici da pratimo vas program, s obzirom da je to regionalana televizija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: