Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 8. 9. 2019.

| Društvo

Tadić: Ako Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama tu je kraj

Autor:J. A.Izvor:FoNet

Nikako i ni po koju cenu ne treba dozvoliti da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama - ističe profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Slobodan Antonić. Da bi to značilo kraj naših prava i svih interesa u pokrajini smatra bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić.

U novom dvouglu Kosinus, koji se bavi trajnim rešenjem problema Kosova, govorili su Tadić i Antonić, koji se slažu da Kosovo ne treba da dobije stolicu u UN. Antonić je izričit da to ne treba dozvoliti ni po koju cenu.

To hoće albanska strana i to je onda u suštini kraj svih naših interesa i naših prava na Kosovu i Metohiji ukoliko do toga dođe - smatra Tadić.

Tadić napominje i da je za sporazum, jer zamrznuti konflikt nije održiv, dok je Antonić izneo filozofsko razmišljanje ovog pitanja.

Kada ste slabiji u nekoj poziciji vi onda čekate, onda čekate bolju priliku i u međuvremenu radite na tome da ojačate - naveo je Antonić.

Profesor smatra i da na suprotnoj strani Srbije stoji politika i političari koji nisu spremni za kompromis, te da pravi, istinski i istorisjki dogovor tek treba da se desi. Tadić navodi i da se bez kompromisa ne može.

Politika jeste kompromis, samo na zapadnom Balkanu politika se razume kao poraz jednog i pobeda drugog - dodaje Tadić.

Razgraničenje se u javnosti predstavlja kao davanje našega za naše i odricanje jednog dela teritorije, što je neprihvatljivo, ističe Antonić, dok Tadić napominje da je taj pojam Vučić plasirao, ali niko i dalje ne zna šta je time mislio, pa su se mnogi upecali na tu udicu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    21:27 // 8. 9. 2019.

    Citam komentare za kosovo,pa se pitam gde su ti silni borci kad stignu plave koverte.Svi ba da brane kosovo al beko drugi da gine.Da se ja pitam to bi resioi dobrom prodajom .Svidelo se to vama ili ne

    • Srdjan

      13:35 // 9. 9. 2019.

      Fala bogu pa se ne pitas...

  • Vladica

    18:30 // 8. 9. 2019.

    Svi vi ,gospodo političari, znate vrlo dobro za koju ste lovu prodali Kosovo i šta još treba da se proda ili ukloni iz Srbije. Zna se vrlo dobro da ste vi svi pijuni zapada i da pošten čovek i iskren patriota ne može doći na čelo ove države jer postoje interesi istoka i zapada kojima se treba podrediti ovaj narod. Pravite koloniju u 21 veku u sred Evrope. A žudite se zašto vas narod napušta.

  • meda

    17:15 // 8. 9. 2019.

    Antonić je bio jasan i nimalo filozofski već samo taktilan.

    Rešenje je potrebno ali ne po bilo kojoj ceni. Trenutno, cena je takva da je ludilo i to što uopšte pristajemo na razgovor.

    Činjenica je da vreme trenutno radi za Srbiju i da su sankcije odraz nemoći
    Tik tak,tik tak, tik tak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: