Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 26. 4. 2010.

| Društvo

Tadić obišao poplavljena naselja u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Selo Vitkovac

Zbog katastrofalnog stanja u leskovčakom naselju Bobište, gde odvodni kanali nisu sistematski očišćeni pola veka, predsednik Republike Boris Tadić, koji je sa saradnicima danas posetio ovo područje, izjavio je da bi trebalo da budu kažnjeni svi oni koji su doprineli da poplave ostave velike posledice.

- Zahtevam da budu kažnjeni svi oni koji se u prethodnom mandatu nisu starali da kanali budu čisti. Tako ćemo obavezati svaku narednu vlast da završi svoj deo posla. U Srbiji je u ovom trenutku poplavljeno hiljadu domaćinstva i ugroženo oko četiri do pet hiljada ljudi – precizirao je predsednik Tadić.

U leskovačkom selu Bobištu je poplavljeno oko 200 domaćistava. U razgovoru sa meštanima Tadić je rekao da se u budžetu moraju da pronađu sredstva za rešavanju sistema odvodnih kanala i otklanjanja posledica poplava širom Srbije.

- Rešavanju problema na područjima koja su zahvaćena poplavama mora biti efikasno i ne sme da zavisi od toga ko na tim područjima obavlja vlast - poručio je Tadić.

Pomoć meštanima Bobišta, ali i ostalih naselja leskovačke opštine pogođenih vodenim talasom obećao je i leskovački gradonačelnik Slobodan Kocić, koji je zatražio energičnu akciju na uređenju odvodnih kanala.

Zajedno sa predsednikom Repubnlike Borisom Tadićem, u poseti Leskovcu bili su i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Miloje Miletić.


Boris Tadić posetio je tokom dana i selo Vitkovac, kod Aleksinca, gde je nakon izlivanja Južne Morave pričinjena ogromna materijalna šteta.

Boris Tadić, predsednik Srbije o kažnjavanju neodgovornosti nadležnih institucija

poplavljeno naselje Bobište

Boris Tadić, predsednik Srbije o sistemskom pristupu borbi protiv poplava i izgradnji odbrambenih bedema

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: