Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 3. 2. 2012.

| Društvo

Tadiću, mi smo za decentralizaciju

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
tadic-dinkic-dacic-cvetkovic

Nacionalna koalicija za decentralizaciju pripremila je pismo koje će biti upućeno najvišim državnim funkcionerima i pozvala zainteresovane građane da svojim potpisom podrže inicijativu.

U pismu objavljenom na sajtu Koalicije, podseća se na neke alarmantne činjenice. Podaci sa upravo završenog Popisa su pokazatelj problema ogromne centralizacije političkog, ekonomskog, kulturnog i svakog drugog oblika života u Srbiji.

Zabeležen je pad broja stanovnika od skoro 380.000 u odnosu na 2002. godinu. Porast broja stanovnika zabeležen je samo u 22 opštine, od kojih je 11 beogradskih. Sam Beograd je veći za 62.997 ljudi. Svaki deseti stanovnik Vojvodine, Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije napustioje svoj grad tokom ovih 10 godina. U Opštini Crna Trava, prošle godine rođeno je šestoro dece.

U pismu se iznose veoma kritički stavovi, naročito okrenuti ka partijama i pojedincima, za koje se ocenjuje da njihovo zalaganje nije bili ispraćeno odgovarajućim delovanjem.

Pismo na sajtu NKD do sada je potpisalo stotinak pojedinaca, među kojima je veliki broj građana, novinara i predstavnika civilnog sektora. Vredi pomenuti da svoj potpis još nije stavio nijedan javni funkcioner!

- Šaljemo im pismo da bi znali da veliki broj građana Srbije želi da živi u decentralizovanoj zemlji, a da to nije pitanje političke moći, predizborne igre, uspeha i nadmetanja, već pitanje boljeg života građana kojih je sve manje, a koji žive sve teže - kažu u NKD.

Nakon što se prikupi dovoljan broj potpisa pismo će biti poslato predsedniku i premijeru Srbije, predsedniku Skupštine, predsednicima parlamentarnih partija, kao i učesnicima predstojećih izbora.

Pismo mogu potpisati svi građani, a procedura je veoma jednostavna. Više detalja možete pronaći - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan petrovic

    14:08 // 4. 2. 2012.

    Tadicu mi smo gladni i siromasni,,,tako treba da glasi naslov.

  • Jelisaveta Jonić

    14:29 // 3. 2. 2012.

    Priča o G17+, sadašnjem URS-u o decentralizaciji je ispričana priča milion puta!
    Ne verujem da će narod opet nasesti na to!

  • Al

    13:58 // 3. 2. 2012.

    i Htler rece da voli Jevreje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: