Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 10. 5. 2016.

| Društvo

Takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu 5. put

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
bumerang-3.jpg
Predstoji peto takmičenje; foto: bumfest.co.vu

Više od 20 osnovaca, srednjoškolaca i studenata izborilo je učešće u finalu u bacanju bumeranga na "BumFestu" koji će na platou ispred niškog logora biti održan u petak 13. maja u 11:30.

Osim takmičenja, koje je jedinstveno na Balkanu, đaci i profesori Mašinsko-tehničke škole "15. maj" organizuju i prateće aktivnosti.

pobednici-BUM-fest Prošlogodišnji pobednici; bumfest.co.vuJedna od njih je "zelena soba" u kojoj će đaci razgovarati sa gostima festivala, a biće postavljeni i štandovi na kojima će đaci predstaviti sve ono čime se škola bavi.   

Mališani dečjeg hora "Čarolija" izvešće mini koncert posle čega će nastupiti i članovi plesne škole "Jugran", a posetioce očekuje još iznenađenja.

Novina ove godine je što će đaci trećeg i četrvtog razreda izveštavati sa terena u emisiji "Uživo" koju sami uređuju i vode - kaže direktorka MTŠ "15. maj" Slavica Jukić.

bumerang Bumeranzi različitih oblika i boja; bumfest.co.vuOvo takmičenje je prošle godine dobilo podršku Ambasade Australije, a posećenest je veća iz godine u godinu.

Idejni tvorac festivala Ivan Nogić kaže da nije slutio da će njegova ideja prerasti u pravu Nacionalnu atrakciju. Na prvom takmičenju učestvovali su samo učenici škole domaćina, ali već naredne godine priključile su se još dve škole.

Kada sam pre četiri godine otišao kod tadašnjeg direktora sa svojim predlogom, nisam ni slutio da će ta manifestacija dostići ovakav status - kaže Ivan Nogić, profesor mašinskih predmeta u TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ u Aleksincu, bivši profesor MTŠ "15. maj".

Festival će svečano otvoriti ambasadorka Australije Džulija Patriša Fini kojoj će to biti drugi dolazak na festival.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: