Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 23. 10. 2014.

| Društvo

Takmičenje u besedništvu u "Sremcu"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
besednistvo.jpg
Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja u besedništvu u gimnaziji "Stevan Sremac"

Svi zainteresovani niški srednjoškolci i studenti mogu se prijaviti za takmičenje u besedništvu koje će se održati 20. novembra od 14 sati u svečanoj sali Prve niške gimnazije "Stevan Sremac".

Učesnici konkursa treba da poštom ili elektronskim putem do 10. novembra pošalju svoje govore na temu  “Umesto da budete samo dobri, potrudite se da stvorite stanje koje omogućava dobrotu”. Kako kažu organizatori takmičenja, takmičenje se ove godine organizuje povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Svetski ratovi su pokazali da svet boluje od nedostatka ljubavi i bratstva. Ovo je prilika za promovisanje mira i tolerancije među ljudima i razvijanje univerzalnih ljudskih prava i sloboda. Tema je data široko da bi učenici mogli da ispolje svoju kreativnost u osvetljavanju složenog odnosa između ličnih i društvenih moralnih vrednosti - navode organizatori.

Prijavljeni govor treba da sadrži između 700 i 1000 reči, dok sama beseda ne sme trajati kraće od 5 ni duže od 7 minuta.

Komisija će od svih prijavljenih govora izabrati 10 najboljih, čiji će autori nastupiti u finalu.

Tom prilikom će, kako navode organizatori, biće ocenjivani organizacija sadržine govora (početak, razrada, zaključak), stil (kreativnost i originalnost), pribranost (kontrola i stav), izražajnost (gestikulacija i izraz lica), upotreba glasa (visina, jačina, tempo, tišina, izražavanje emocija) i odnos sa publikom (kontakt očima i učešće publike).

Za troje prvoplasiranih takmičara, o kojima će odlučivati stručni žiri, pripremljene su prigodne nagrade.

Svi zainteresovani mogu svoje govore slati elektronskom poštom na [email protected] i [email protected], ili poštom. Dodatne informacije mogu se naći na sajtu gimnazije “Stevan Sremac”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: