Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 4. 4. 2016.

| Društvo

Takmičenje u davanju lažnih predizbornih obećanja

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-skupstinanaslovna
Kritika srpske politike, ali i dobra zabava; Ilustracija, foto: en.kremlin.ru

Svi koji bi da se takmiče u držanju političkih govora u kojima “mogu da mlate praznu slamu” i daju lažna obećanja simulirajući predizbornu kampanju, mogu da se prijave do srede 6. aprila za učešće na “Demagoškim igrama” u Nišu.

Za takmičenje, koje će se održati 9. aprila od 13 sati u Parku slobodne misli kod spomenika Nadeždi Petrović na keju, potrebno je prijaviti tim od dvoje ljudi. Parovi će imati prilike da, prema rečima organizatora, svakom ko im se ne sviđa okače etiketu “stranog plaćenika” i da okrive političke protivnike za sve “od poraza na Kosovu do smanjenja penzija”.

Ubedite nas da je za poplave kriv samo Bog i da ćete dovesti žute ljude koji će popiti vodu iz naše Morave, napraviti nove puteve, mostove i kanale do udaljenih mora. Popijte kafu sa mladima iz Medijane uz obaranje ruke sa unesrećenim radnicima. Prodajte nam skupo vaše fore i ekonomsku ekspertizu. Ubedite nas u vašu izvrsnost, mesijanstvo i propast nakon vas - navode organizatori.

Prvoplasiranom je “zagarantovano mesto prvog podsavetnika u lokalnoj kancelariji ministarstva po izboru”, a učesnici će dobiti diplome “na srpskom i engleskom radi izbegavanja problema nostrifikacije”.

Zbog nedostatka stručnog kadra i političkog zapošljavanja prevodioca unutar organizacije, diploma će, kažu organizatori takmičenja, na engleskom glasiti “Demigod of the year” - poručuju iz organizacije.

Oni koji žele da se prijave treba da popune formular na ovom linku.

"Popul(ar)istički rečnik demagogije" je projekat Otvorene komunikacije u kome se na zanimljiv način rekostruiše populizam i demagogija u javnim govorima u Srbiji.

Takmičenje u Demagoškim igrama bez granica je osmišljno u svrhu popularizacije projekta i samog rečnika i održaće se u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mickey Standup

    10:41 // 5. 4. 2016.

    Светска лажовијада:
    Договоре се финалисти - Американац, француз, Јапанац и Србин, да баш не претерују...
    -Американац: Срушили су наше две зграде, али саградићемо веће и лепше. Обе по 5км2 у основи, и 50км високе.
    -Француз: Правићемо нов Ајфелов торањ - 10км2 у основи, 80км висок.
    -Јапанац: Ми и браћа Кинези правићемо мост преко Кинеског мора - само један лук, без стубова...
    -Србин: ...Чућемо 9.4.

  • nenad 2008

    21:39 // 4. 4. 2016.

    Nešto se mislim, može li taj performans kod KONJA? Konj jeste plemenita životinja, ali i ja sam / od kog plemena Bog će ga znati/. Mogao bih, u sred te Domanovićeve žurke, do mile volje da vičem " konju jedan, stoko jedna, ti u centru, a ja"? A, da me neko ne u'apsi. A, možda i grešim.

  • shaft

    16:35 // 4. 4. 2016.

    Mislim da bi u ziriju trebali da budu najveci lazovi iz svih gradskih vlasti do sada,a predsednik iz sadasnje,jer oni su najveci foliranti!Po mogucstvu,da ima neki vecernji,ubrzani, privatni faks,takvi su strucnjaci da naivne i zatupljene ubede da nam je dobro a bice i jos bolje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: