Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 16. 8. 2022.

| Društvo

Niški taksisti odustali od protestne vožnje, kažu došlo je do nesporazuma

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
taksi taxi, foto jv ljubica jocic
Nema protesta, dogovor postignut; foto: JV / Ljubica Jocić

Niški taksisti neće protestvovati, jer kažu da je došlo do nesporazuma, da nisu zatrpani kaznama, već da su bili loše informisani. Sastali su se sa rukovodiocima gradskih službi i Parking servisa, sa kojima je, kako kažu, dogovoreno da se iscrtaju nova parking mesta i da se da se stajanje taksista toleriše do 10 minuta.

Od kako je "Oko sokolovo" počelo sa kažnjavanjem, 11 taksi udruženja požlilo se da im redovno stižu kazne i naplata dnevnih karata od strane Parking servisa. Tražili su da razgovaraju sa Gradom i nadležnima, a kako do toga nije došlo najavili su protestnu vožnju, koja je bila povod sastanka u gradskoj kući.

Iako je ranije rekao da je njegovom udruženju stiglo preko 30 dnevnih naplata od po 900 dinara, zbog čega mu je posao ugrožen, vlasnik Eko taksija Novica Stojiljković, sada kaže da je bio loše obavešten da ima svega nekoliko kazni koje su opravdane.

Mi smo bili totalno neinformisani i slušali smo priče od naših vozača i od ljudi sa strane koji su pričali kako će nas da kažnjavaju. Počele su da dolaze kazne, mi smo se uplašili, mene su zvali i rekli da imam preko 50, ali ih je ipak bilo 3 ili 4 - kaže Stojiljković.

On ističe da je njihov glavni problem bio to što ih iz Grada na vreme nisu informisali o kontroli i sankcionisanju, pa je najava protesta bila neizbežna kako bi se sastali sa nadležnima.

Da je dogovor sa Gradom i Komunalnom milicijom postignut potvrđuje i jedan od vozača City taksija koji kaže da su iz Grada obećali nova stajališta za taksiste, ona koja su objavljena u Službenom glasniku, kao i da je plan da se iscrtaju do kraja meseca.

Takođe, dodaje i da je im je rečeno da će se tolerisati zaustavljanje do 10 minuta kada je vozač u automobilu, a oni apeluju na svoje mušterije da ne kasne kada naruče vožnju.

Inače, protestna vožnja je trebalo da počne u ponedeljak od 14 sati, ali kako je došlo do sastanka sa gradskim čelnicima, taksisti kažu da su sve probleme rešili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    18:03 // 17. 8. 2022.

    Prodisao u vojvode putnika

  • Zoran palilula

    16:29 // 17. 8. 2022.

    Zbog ovih lažova taksista koji prvo kao nešto kukaju za kazne pa posle sklapaju dilove sa vlašću odlučio sam više se neću voziti taksijem... A ionako su im previše tetovirani i bahati vozači...

  • Ika

    16:14 // 17. 8. 2022.

    Zakon dozvoljava zaustavljanje do 3min. bez izlaska vozača iz vozila sa četri žmigavca... Čitajte zakon...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: