Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 8. 8. 2022.

| Društvo

Taksisti u Nišu zbog "Oka sokolovog" zatrpani kaznama i najavljuju protestnu vožnju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
taksi1 LJ. J.
Taksisti zatrpani "kaznama"; foto: LJ. J.

Od kako je "Oko sokolovo" počelo sa kažnjavanjem nepropisno parkiranih vozača, osim kazni niškim taksistima od Parking servisa stižu i naplate dnevnih karata i to zbog zaustavljanja na obeleženim parking mestima dok čekaju svoje mušterije. Taksisti ističu da su zatrpanim “kaznama” i najavljuju protestnu vožnju, jer im gradska vlast i nadležni nisu ispunili zahtev da zajednički reše problem.

Dva vozila sistema Oko sokolovo od 1. avgusta više ne opominju, već vozačima za učinjene prekršaje šalju kazne u iznosu od 5.000 dinara. Ipak, vozačima ne stižu samo kazne za nepropisno parkiranje, već i za zaustavljanje na obeleženom parking mestu i to dok su u automobilu.

Time su najviše pogođeni niški taksisti koji su, posebno u jednosmernim ulicama, primorani da se na kratko zaustave na obeleženom parking mestu.

Vlasnik Eko taksija Novica Stojiljković kaže da im je do sada stiglo preko 30 dnevnih naplata od po 900 dinara, zbog čega im je ugrožen posao. oko sokolovo "Oko sokolovo" šalje kazne, a Parking servis dnevne karte; foto: JV

"Oko sokolovo" ne radi isto kao i u Beogradu, a ista smo država. Mi smo javna delatnost i imamo pravo da stanemo gde god ne ugožavamo saobraćaj. Nemamo obeležena naša stajališta, kao autobusi, a kad se zaustavimo da sačekamo mušteriju na parkingu, Parking servis piše kaznu iako je vozač unutra. Ako stanemo na ulici onda nas policija kažnjava - objašnjava on.

Ovo potvrđuje i jedan od vozača City taksija, koji napominje da više od 40 stajališta za taksi prevoz, a koja su objavljena u službenom glasniku, nisu iscrtana već 4 godine.

U jednosmernim ulicama vozač kako ne bi ometao sabraćaj mora da se zaustavi na obeleženom parking mestu, a to traje par minuta, međutim oni nemaju ni sekund tolerancije i pišu dnevne karte - ističe on.

Napominje da je i njegovoj firmi do sada stiglo oko 50 kazni i da će zbog toga sva niška taksi udurženja održati protestnu vožnju, jer im niko od gradske vlasti i nadležnih nije izašao u susret da se sastanu i reše problem. Jednočasovnu protestnu vožnju organizovaće već naredne nedelje, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Iako Oko sokolovo snima vozače, iz Komunalne milicije kažu da taksistima tolerišu zaustavljanje do 5 minuta, a da je za konkretan problem zadužen Parking servis koji im naplaćuje zaustavljanje.

Dok iz Parking servisa još nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti, pritužbe stižu i od građana.

Jedan Nišlija svedoči da se kod TC “Kalča” zaustavio samo dok njegova supruga izađe iz auta i da će zbog toga morati da plati dnevnu kartu.

Bio sam uparkirao na tačno 30 sekundi koliko je trebalo supruzi da izađe iz automobila. Čim je izašla iz vozila počeo sam isparkiravanje i video vozilo “Oko Sokolovo“ kako prolazi iza mene. Isparkirao sam se i otišao kući i ne sluteći da će mi biti naplaćena “dnevna karta“ od 900,00 za tu uslugu zaustavljanja vozila na propisno obeleženo parking mesto - kaže Nišlija.

On zaključuje da Oko sokolovo treba da kažnjava bahate vozača, ali da su ovakve situacije apsurd zbog kojih će ako ne plati “kaznu” dobiti utuženje preko izvršitelja i onda će morati da plati 15.000 dinara.

Podsetimo, koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević, ranije je rekao da Oko sokolovo registruje oko 1.000 prekršaja dnevno u proseku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Remi

    19:19 // 10. 8. 2022.

    Ne razumem.Pa bahatost taksista je prevrsila svaku meru..Staju gde hoce blokiraju ulice..Samo napred oko sokolovo!!!

    • Marko

      10:26 // 11. 8. 2022.

      Taksisti staju gde ih pozovu musterije. Tako je bilo,i tako ce biti, i za to placaju takse. A, ti ne mozes, i neces moci. I sada placi!

  • nista bez o ruk

    07:35 // 10. 8. 2022.

    to je trebalo da se resi ODMAH da ne mora narod da tera zaduzene da rade svoj posao.Nisu znali da imaju taksiste .

  • budi savrsen pa trazi od druguh

    07:33 // 10. 8. 2022.

    mesečno da plate kao sto placaju stanari
    ne tražiti od ljudi nemoguće

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: