Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 25. 8. 2017.

| Društvo

Talasasti asfalt oštećuje automobile Nišlijama

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
lešjaninova
Niško asfaltno more; foto: JV/S. M.

U samom centru Niša, u Ulici generala Milojka Lešjanina, kod pešačkog prelaza koji spaja Trg kralja Milana sa Obrenovićevom ulicom, asfalt je toliko oštećen i iskrivljen, da kola koja tuda prolaze zakačinju i gule se o njega. I dok su građani besni zbog talasastog asfalta, gradska vlast najavljuje obnovu ove ulce “kvalitetnijim materijalom”.

lešjaninova Građani oštećuju kola na ustalasanoj ulici; foto: JV/S. M.Građani koji prolaze ovom ulicom kažu da je užasno prolaziti kolima tuda i boje se da bi ozbiljno mogli da oštete svoja vozila.

Nešto je puklo ispod mog automobila. Mislio sam da sam udario psa, međutim, to je bio pokrivljeni asfalt - rekao je jedan građanin.

lešjaninova 3 Asfalt preliva i na Trg; foto: JV/S. M.Kolovznu traku koja ima najveće kolotrage najčešće koriste gradski autobusi, koji su veličinom svojih guma i težinom, u kombinaciji sa lošim i ugrejanim asfaltom, i napravili najveća ošetećenja. Gradski većnik Miloš Milošević kaže da je u planu sanacija ovog dela Lešjaninove ulice.

Planiramo da je saniramo. Tragamo za kvalitetnijim materijalom kako se ne bi ponovio isti problem - istakao je Milošević.

Podsetimo, za radove na niškim ulicima zadužena je firma M Univerzal Tim koja je neposredno do pobede na tenderu za sanaciju puteva, obavljala ugostiteljsku delatnost. Inače, vlasnici te firme su isti oni koji su držali MD GIT, koja je asfaltirala niške ulice, sanirala halu “Čair”, ali i čistila sneg, sve do 2015, kada su ovoj firmi blokirani računi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Mitic

    17:27 // 30. 8. 2017.

    I u ulici Nešto Žučnog ima udarnih rupa kao i jedna velika pored slivnika u koju može čovek da upadne i niko ne reaguje iako je sve prijavljeno. O zameni sijalica ulične rasvete je iluzorno govoriti.

    • Palilulka

      10:36 // 1. 9. 2017.

      Ulica je Nestora Žučnog (jednosmerna iz Stanoja Bunuševca do Božidarčeve, ka Palilulskoj rampi).
      Inače, rupa je ogromna i duboka, pa ako se ne obrati pažnja, čovek može upasti do struka.
      Vozači moraju dobro da manevrišu jer je ulica toliko tesna, taman da prodje auto i pešak. Ukoliko naidje pešak, vozač mora da bira da li njega da udari ili da upadne u rupu autom!

  • Ivan Mitić

    19:22 // 28. 8. 2017.

    Ništa ovo nije u poređenju sa Duritorskom ulicom koja je kobajagi renovirana prošle godine tačnije u аvgustu meseci da bi počela već martu ove godine dao propada i otvara kratere a da niko za ovu sramotu ne odgovara Toliko o hradonačelnokovoj strgoću u ovom gradu.

  • Milivoj

    13:05 // 28. 8. 2017.

    Takozvani "Banana" asfalt.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: