Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 23. 7. 2021.

| Društvo

Tehnička voda u Beloj Palanci puna blata, nadležni ćute

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
voda
Tehnička voda?; foto: čitalac

Iako voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci i dalje nije za piće i ocenjena je kao tehnička, Belopalančani kažu da je tolko mutna da ne može ni tako da se koristi. Od 21. jula, cisterna sa pijaćom vodom kruži ulicama varoši, a direktor komunalnog preduzeća Komnis Miloš Pavlović i dalje, kako kaže, ne može da odgovara na pitanja novinara. Zbog zamućenja vode zatvoren je i otvoren bazen.

Pored oštećenja seoskih i lokalnih puteva nakon obilnih padavina za vikend i u ponedeljak, glavni problem Belopalančana je onaj sa pijaćom vodom. Rešenjem sanitarnog inspektora voda se jedino može koristiti kao tehnička, kako je rečeno - za čišćenje i pranje, ali kako javljaju čitaoci Južnih vesti, a sudeći i prema fotografijama i snimcima, ona je toliko prljava da ne može ni na koji način da se koristi.

Evo vam tehnička voda u Beloj Palanci kako izgleda - pišu čitaoci Južnih vesti, ilustrujući situaciju fotografijama vode koja teče iz česme.

Zanima me ime inspektora koji je ovakvu vodu procenio kao tehničku. Voda je toliko mutna da nije ni za kupanje. Ne znam kako će se očistiti vodovodna mreža posle ovog zamućenja - komentarišu Belopalančani.

Kako je došlo do tolikog zamućenja izvorišta “Vrelo" iz koga se Belopalančani snabdevaju vodom i kada će voda moći da se koristi kao tehnička, a kada za piće, pitanja su na koja i dalje ne daje odgovor direktor Komnisa Miloš Pavlović.

I ovog puta, umesto odgovora na važna pitanja, građani su opet dobili ćutanje nadležnih. voda Za šta može da se koristi ovakva voda?; foto: čitalac

Ne mogu da Vam odgovaram na pitanja - odgovor je Pavlovića.

Iako je najavio da će se sa potrebnim informacijama javiti novinaru Južnih vesti, te informacije su izostale i od predsednika Opštine Gorana Miljkovića.

Ipak, za TV servis Ustanove kulture Remezijana je objasnio da je problem sa zamućenjem vode nastao u selima Vodni Do i Telovac, odakle se belopalanačko "Vrelo" puni.

Samo jedna cisterna sa pijaćom vodom od juče, 21. jula, kruži ulicama Bele Palanke, kreće se na 15 punktova gde se zadržava po oko 30 minuta. U Opštini najavljuju da će ona na ulicama biti i narednih dana, a obećavaju i podelu flaširane vode.


Zatvoren i bazen

Zbog zamućenja vode, otvoreni bazen neće raditi do daljeg, kažu u Ustanovi za sport Banjica koja gazduje bazenom.

Preporuka Zavoda za javno zdravlje je da se do stabilizacije vrednosti mutnoće vode iz izvorišta "Vrelo" otvoreni bazen ne koristi za kupanje i rekreaciju - saopštavaju iz Ustanove.

Objašnjavaju da je voda koja je uzorkovana 21. jula imala 2,2 jedinice mutnoće, da se očekuje povećanje mutnoće, pa postoji i rizik po zdravlje kupača.

Podsetimo, tokom vikenda na teritoriji Bele Palanke palo je oko 126 litara po metru kvadratnom, a u toj opštini proglašena je vanredna situacija zbog poplava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    17:51 // 25. 7. 2021.

    Ljudi hoćemo Djurića za direktora sposoban i pošten čovek u posti je bio pošten a posle gde je radio...Samo ON je odgovoran i zna posao..!

    • Junac

      22:23 // 27. 7. 2021.

      Pa Djuric,poznatiji pod nekim nadimkom,je i doveo Komnis do propasti. To je onaj koji je ponudio radnicima da im 5 zaostalih plata isplati na 60 rata,pa kad i te rate nije ispostovao pobegao je na bolje radno mesto,u opstinu.Zbog tog njegovog ugovora skoro svi radnici su tuzili Komnis.Otpustio je nekoliko radnika protivzakonito,pa sad i njima mora da se plati odsteta,nadam se iz njegovog dzepa.

  • zoran

    17:47 // 25. 7. 2021.

    Dali direktor komnisa radi po nalogu predsednika opstine Miljković i ništa nezna sramota da se svi zarazimo,neka izadje neko i jasno kaže..!

  • marko

    17:17 // 24. 7. 2021.

    Gde je sada počasni gradjanin Bele Palanke,dolazi samo kad treba da spasi prvu damu bajbokane.Ona je deset miliona utajila porez utvrdila Poreska..!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: