Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 16. 1. 2024.

| Društvo

"Tehnički" ministar obišao selo kraj Prokuplja - da otvori igralište

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Đerlek Mala Plana; foto: Minstarstvo
Ministar svečano otvorio igralište za decu, 6 meseci od najave da će biti izgrađeno; foto: Ministarstvo

Prokupačko selo Malo Plana je posle skoro 6 meseci od potpisivanja ugovora za njegovu izgradnju dobilo igralište vredno oko 50.000 evra, a da bi ga deca i koristila "svečano" je otvoreno juče i to u prisustvu ministra u tehničkom mandatu za razvomerni regionalni razvoj Edina Đerleka.

Đerlek Mala Plana2; foto: Minstarstvo Ministar svečano otvorio igralište za decu, 6 meseci od najave da će biti izgrađeno; foto: Ministarstvo Saopštenjima o novom igralištu u Maloj Plani pohvalili su se i Ministarstvo i Grad Prokuplje, jer su njihovi predstavnici u tehničkom mandatu prisustvovali svečanom otvaranju na kome je zaigrala najmlađa grupa KUD "Toplica", spletom igara iz Gruže.

Ideja o izgradnji ovog igrališta na mestu "gde nije bilo ničega" stara je već skoro 6 meseci, jer pišu da su još u julu 2023. godine potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje dečjeg igrališta - Ministarstvo je "dalo" 3,6 miliona, a iz budžeta Prokupčana još 2,1 milion dinara.

Selo Mala Plana i seoska škola u neposrednoj blizini, sa oko 200 učenika, ovim projektom su dobili savremeno uređen prostor za rekreaciju sa novim igračkama i mobilijarom, koje je arhitektonski pristupačno i prilagođeno i deci sa invaliditetom - navode iz Ministarstva. Đerlek Mala Plana1; foto: Minstarstvo Ministar svečano otvorio igralište za decu, 6 meseci od najave da će biti izgrađeno; foto: Ministarstvo

"Tehnički" ministar Đerlek je rekao da je bio prijatno iznenađen dočekom, decom u narodnim nošnjama i programom koji su pripremili za taj važan dan.

Predsednik Privremenog organa Prokuplja Milan Aranđelović mu je zahvalio što su u nizu projekata prepoznali značaj izgradnje dečijeg igrališta u Maloj Plani. Đerlek Mala Plana3; foto: Minstarstvo Ministar svečano otvorio igralište za decu, 6 meseci od najave da će biti izgrađeno; foto: Ministarstvo

Ono što kao grad planiramo da ulažemo u saradnji s ovim, ali i sa drugim ministarstvima i Vladom Republike Srbije, to je da svako selo gde ima puno dece, dobije ovakvo igralište. Potrudili smo se da deca do njega dođu bezbedno postavljanjem usporivača saobraćaja, svetlosnom signalizacijom, kao i da se bezbedno igraju, jer ovo je dečije igralište izgrađeno po savremenim standardima. Nadam se da ćemo ispuniti želje svakog deteta koje živi na selu, da ima prostor za igru, odrstatnje i druge uslove kao i deca u gradskim sredinama - naveo je Aranđelović.

Najavio je da će uskoro biti dostupno novo igralište i deci u Donjoj Trnavi, ali i u drugim prokupačkim selima.

Podsetimo, pre skoro dve godine su deca iz Male Plane sama uredila prostor za igru oko spomen-česme u centru sela.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maloplanac

    22:57 // 17. 1. 2024.

    Za 50.000 evra mogli da kupe 5 kuca u Maloj Plani od po 100 kvadrata i da postave kucice i tobogane i naprave igraonice a ne napolje da se deca mrznu. Ajmo koruptivo tuzilastvo,radite nesto bre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: