Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 17. 5. 2012.

| Društvo

Tehnološki park na Gradskom polju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Tehnološki park1
Zgrada Tehnološkog parka

Na jesen bi trebalo da počne izgradnja Tehnološkog parka na Gradskom polju u blizini niških tehničkih fakulteta.

Tehničko-naučni kompleks na Gradskom polju trebalo bi da bude bogatiji za još jednu ustanovu. Kako je najavljeno u planu je izgradnja tehnološkog parka u kome bi se radili projekti i naučna istraživanja. Tehnološki park će obezbediti neophodnu infrastrukturu i podršku preduzećima iz oblasti visokih tehnologija.

- Tehnološki park će okupljati istraživače i kompanije iz Niša i inostranstva. To će biti nova klica za razvoj preduzetništva, za razvoj istraživačkog rada, biće ovo nova Elektronska industrija u Nišu – rekao je rektor niškog Univerziteta Miroljub Grozdanović.

Tehnološki park će imati 11.000 kvadratnih metara prostora, a prema rečima gradonačelnika Niša Miloša Simonovića već postoji interesovanje stranih kompanija.

- Ovih dana smo intenzivirali pregovore sa kompanijom Telekom o izgradnji Data centra i upravo će ta zgrada Data centra biti izgrađena u blizini ovog naučno-tehnološkog parka – kaže Simonović.

Vrednost Tehnološkog parka je 10 miliona evra koje je obezbedila Evropska investiciona banka, a vlasnici su Ministarstvo nauke, Univerzitet i grad Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miodrag

    19:36 // 17. 5. 2012.

    Oni jedan dom ne mogu da naprave a ne tehnoloski park ali ajde da ne budemo toliki pesimisti sacekacemo jesen pa da vidimo,jedino sto me hrabri je to sto pise da je obezbedjeno 10 miliona evra.

  • Miša

    12:19 // 17. 5. 2012.

    Ne znam po koji put ga već predstavljaju, ali znam da nikako da krene gradnja, a nešto sam pesimističan da će i na jesen uopšte da krene...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: