Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:44, 21. 2. 2023.

| Društvo

Tek počela montaža, a već išaran novi pešački most u niškoj Tvrđavi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
most tvrđava
Tek počela montaža; foto: Facebook / Dragana Sotirovski Zvanična stranica

Nekoliko sati nakon što je počela montaža novog pešačkog mosta u niškoj Tvrđavi, on je išaran grafitima. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski objavila je da je most doživeo istu sudbinu kao novoizgrađena fontana u parku Čair.

Ugovor za obnovu drvenog mosta u Tvrđavi potpisan je pre više od godinu dana, on je uklonjen novembra 2022, a krajem godine gradonačelnica je rekla da je počela montaža novog.

Mašina i radnika dugo nije bilo na terenu, ali je tu bila traka građevinske inspekcije sa natpisom “zatvoreno gradilište”. Ipak, iz firme zadužene za radove tvrdili su da je sve u redu, a iz Grada da je traka tu jer se i radi po nalogu inspekcije.

Danas je novi most konačno stigao u Tvrđavu i počela je montaža, ali su ga nekoliko sati kasnije, kako je navela gradonačelnica, vandali išarali.

Nas to neće zaustaviti da gradimo i borimo se za svaki deo grada. Da završavamo imovinsko-pravnu pripremu, asfaltiramo, ozelenjavamo, gradimo infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu - objavila je ona na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

Podsetimo, kako je ranije danas istaknuto, postavljanje novog mosta biće završeno u narednim danima, nakon čega će građani, koji već mesecima koriste mračni tunel kao alternativni prolaz, moći da ga koriste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bill

    20:02 // 22. 2. 2023.

    Kakvi komentari citalaca i gradonacelnice. Ja vidim da most jos nije ofarban zavrsnim slojem boje a ni zastitnim slojem tako da kada se most zavrsi ovo se nece videti. Ako misle da postave most koji nije ofarban i zasticen onda su oni vandali. Vandali su oni koji dozvoljavaju investitorima da nekontrolisano zidaju svuda po gradu ne vodeci racuna o gradjanima.

  • cile

    18:58 // 22. 2. 2023.

    Pojava koja je dugo ukorenjena u prirodi čoveka, protiv toga se ne može. Ko god zna ko je bio Herostrat zna o čemu pričam, nažalost upamtiše ga.

  • Ja bre

    18:13 // 22. 2. 2023.

    Pa valjda ste u 100.000e koliko će nas koštati rekonstrukcija ukalkulisali i par krečenja .
    Ustvari neka, sami će gradjani da skupe novac i ofarbaju, navikli smo .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: