Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 15. 7. 2013.

| Društvo

Tek svaka druga žalba turista opravdana!

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dragica-Pavlovic,-nacelnik-Turisticke-inspekcije-u-Nisu-2.JPG
Dragica Pavlović, načelnik turističke inspekcije u Nišu

Polovina svih primedbi turista na agencije koje stižu inspektorima je opravdana. Najviše se ljudi žali na usluge i komfor u Grčkoj, jer je to i najpopularnija destinacija putnika i ovog dela Srbije.

Pre polaska na letovanje, odlučite šta želite! U mondenskim mestima nema mirnog spavanja za porodice sa malom decom, a u ribarskim selima nema provoda po celu noć! Zato se na to ne žalite! Onda "pročešljajte" sve ponude i izaberite najbolje uslove.

Ali je najvažnije da detaljno čitate ugovor koji vam agencija nudi! Jer, nije svejedeno! Dragica Pavlović, načelnica turističke inpsekcije u Nišu, navodi da nije isto ako u ugovoru piše da je apratman “udaljen 20 m od plaže” ili “20 m od mora”!

- Možda i jeste od mora 20 m, ali je najbliža upotrebljiva plaža na 1 km! Naravno, da ćete za ono što platite tražiti fiskalni račun. Nije dovoljno da imate neke male papiriće, priznanice, jer važno je da u slučaju problema imate kompletnu dokumentaciju i dokaze koje ćete iskoristiti u sudskom postupku ili u postupku pred inspekcijom i drugim organima - kaže načelnica inspekcije.

Dragica Pavlović, načelnik turističke inspekcije u Nišu Dragica Pavlović u studiju Južnih vestiDodaje da se najpre treba obratiti vodiču koji će možda moći da odmah otkloni neki probleme. A ako se to ne desi, najbolje je imati svedoke među ostalim putnicima.

-  Zabeležite imena svojih saputnika da bi kasnije u upravnom postupku, inspekcijskom, odnosno sudskom, mogli da dokazujete lakše svoje tvrdnje u ostvarivanju prava - kaže Dragica Pavlović.

Usmeni dogovori sa predstavnicima agencije nisu obavezujući, zdravstveno osiguranje nije obavezno, ali se strogo preporučuje, savetuju iz Tursitičke inspekcije.

A zašto je na putovanje bolje ići sa agencijom koja prodaje svoje aranžmane, umesto sa subagentima, koja su vam prava, da li je kontrola pred početak letnje sezone utvrdila nepravilnosti kod agencija i od koga zatražiti pomoć ako stvari krenu loše dok ste u inostranstvu, pogledajte u emisiji “15 minuta”

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    14:53 // 17. 7. 2013.

    "Tek svaka druga žalba opravdana..." !? Pa jel to normalno da pola turista bude nezadovoljno,tek !?

  • Саша - Медијана

    13:12 // 15. 7. 2013.

    "...Usmeni dogovor sa predstavnicima agencija nisu obavezujući..."- kaže, ali jesu obavezujući kad se G-DJA EVRA "usmeno dogovara" sa vlasnicima agencija i ugostiteljima! SAMO ZVEČEĆA VALUTA!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: