Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 1. 8. 2017.

| Društvo

Temštani morali preko Vučića da potraže rešenje svog problema

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Hoće li ovog puta doći do konstruktivnog rešenja?
Hoće li ovog puta doći do konstruktivnog rešenja? foto: Aleksandar Jovanović

Zbog toga što je lično predsedniku Aleksandru Vučiću, dok je boravio u Pirotu, izneo probleme meštana Temske, koji se tiču prevođenja Toplodolske reke u Hidroelektranu “Zavoj”, Aleksandar Jovanović je dobio obećanje od predsednika da će mu se ministar energetike Aleksandar Antić konačno javiti i razgovarati sa njim. Jovanović kaže da je nakon toga dobio poziv iz kabineta ministra sa kojim bi uskoro trebalo da se sastane.

Vučić je proteklog vikenda obilazio Pirot, a na ulici ga je zaustavio Jovanović i zamolio ga za minut pažnje, ne bi li mu ispričao problem mogućeg nestanka Toplodolske reke. Ovaj problem je Jovanović više puta izneo u javnost, a nekoliko pisama stiglo je i na adresu Ministarstva energetike. Međutim, dok se nije susreo sa Vučićem, rešenja nije bilo na vidiku.

Jovanović je, u ime meštana Temske rekao predsedniku da će, ako nestane reka, sa njom nestati i ljudi.

Pojasnio mu je da je država pre nekoliko godina htela da nastavi sa izgradnjom Toplodolskog tunela i prevede reku u Hidroelektranu “Zavoj”, ali su se ljudi pobunili i Opština je donela nekoliko odluka da se projekat zaustavi.

Međutim, ministar energetike Aleksandar Antić je u oktobru prošle godine, kada je Vlada zasedala u Nišu, kako kaže Jovanović, rekao da tunel mora da nastavi da se gradi, “jer je to od vitalnog interesa za energetsku stabilnost”.

Mi tamo dovodimo turiste već 10 godina, radimo na tome da se selo vrati u život, imamo projekat da napravimo mali istraživački centar i ako to uradimo cela Temska može da hrani te turiste. Ja vam obećavam da ćemo mi promeniti socijalnu sliku za samo godinu dana ako to uradimo - objasnio je Jovanović predsedniku.

Jovanović je potom dobio obećanje od predsednika da će prvom prilikom doći u Temsku, ali i da će razgovarati sa ministrom i da će mu se on lično javiti da dogovore sastanak.

Razgovaraću s Antićem sutra i dobićete odgovor svakako. Odgovor vam garantujem da ćete dobiti i pri tom će vam se javiti direktno ministar Antić - obećao je Vučić.

Sutradan je Jovanović, kaže, dobio poziv iz kabineta ministra Antića, sa kojim bi trebalo da se sastane naredne nedelje i razgovara o Toplodolskom tunelu. On kaže da je jedini zahtev meštana Temske da “ne sme da se dira Toplodolska reka”.

Nikakvi biološki minimumi, nikakvi viškovi voda, obećanja. To ćemo i izneti tamo, a ako oni imaju neke druge planove onda ćemo od njih tražiti da dođu u Temsku kao što su obećali i kako zakon kaže i neka narodu objasne kakvu sudbinu su skrojili za Toplodolsku i sve ljude koji će ostati bez vode - kaže Jovanović.

Podsetimo, Temštani su nedavno organizovali i akciju "za spas Toplodolske reke" i napravili performans na kome su se pomolili, jer više od 8 meseci nadležni nisu reagovali i odgovarali na njihove zahteve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niski

    23:21 // 1. 8. 2017.

    Celu Temsku ce skupo da kosta taj raygovor.

  • Овца за шишање

    14:15 // 1. 8. 2017.

    Наш Вођа је прави дијамант - у све се меша! Нажалост, ништа не решава, бољитка ни у траговима!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: