Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:34, 11. 12. 2019.

| Društvo

Tender za ukrase u Nišu tri godine neuspešan, a gradonačelnik kaže nove dekoracije nema zbog kritika

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
novogodisnja dekoracija
Niš se kiti starim ukrasima zbog spornih tendera, ali Bulatović to ne priznaje; foto: Vanja Keser

Niš je i ove sezone, treću godinu zaredom, ostao bez novih ukrasa za dekorisanje grada, ali ne zato što nije bilo javne nabavke, kao što kaže gradonačelnik Darko Bulatović, već zato što se tenderi osporavaju i propadaju. Ipak, Bulatović to ne priznaje i kaže da nove dekoracije nema zbog brojnih kritika.

Već nekoliko godina Niš se kiti starim ukrasima, a sve zbog loših tendera. Bilo je sumnje da su oni prethodnih godina štelovani i osporavani, a ove godine je na kraju bilo kasno za kupovinu.

Ipak, gradonačelnik Niša na pitanje novinara kako mu grad izgleda bez novih ukrasa koji nisu kupljeni zbog problema sa javnim nabavkama ne priznaje da je osporavanje tendera razlog za to. darko bulatovic Gradonačelnik kaže da novih ukrasa nema zbog kritika; foto: V. K.

Ono što mogu da kažem je da prošle godine kada je bila javna nabavka, Grad je s vaše strane kritikovan zašto je raspisao javnu nabavku, a toliko ima onih koji su bolesni, koji nemaju novca da izmiruju svoje obaveze. Sada kada Grad nije raspisao javnu nabavku i kupio nove sada bivamo kritikovani - rekao je Bulatović.

Upitan da pojasni da li zbog novinara Niš nema nove ukrase, on je odgovornost, po običaju, prebacio.

Ne, izvinite. Ja to nisam rekao. I to nije nadležnost gradonačelnika, nego Parking servisa - odgovorio je.

Međutim, ostaje nejasno da li je gradonačelnik neobavešten o propalim tenderima kojima je trebalo kupiti novogodišnju dekoraciju ili je samo hteo da zaštiti preduzeće koje tri godine zaredom bezuspešno pokušava da ih kupi.

Podsetimo, poslednji put se Niš ponovio novogodišnjom dekoracijom 2016. godine, kada je postavljen vilin-konjic na Trgu kralja Milana i veliki poklon sa mašnom u Obrenovićevoj ulici. Poslednje tri godine se zbog spornih tendera postavljaju samo stari ukrasi i uglavnom se dekoriše centar grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika

    23:16 // 12. 12. 2019.

    Popravi ti tvrdjavski most i smanji guzvu u saobracaju.isteraj na ulicu te saobracajce koji dremaju po budzacima i jure ko nije vezao pojas.od 13:00 do 17:00 neka regulisu saobracaj i smanje guzve po gradu.

  • manulac

    22:17 // 11. 12. 2019.

    Pa kad glavesine odu u Beograd bice okiceno kako valja.Ko sisa Nis, umesto ko te sisa kad nisi iz Niša.Kadar stranke nema sta.

  • Kokan Seferovic

    22:16 // 11. 12. 2019.

    Po istorijskim cinjenicama mi smo u 21 veku I nismo pod turcima vise,a realno gledano najadniji grad smo u ovoj jebanoj drzavi zadnja Rupa na svirali,Gore nego pod turcima....a million turista prodje kroz Nis sramota,jad,beda kao da nije Nova God svi drugi grzdovi odskacu sem Nas...jer Kod Nas vlada sns I lopovluk.Jedan obican vasar novogodisnji ne mozemo da org a toliko bi bara zaradio Nis .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: