Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 10. 2. 2019.

| Društvo

Teodorović: U Nišu nisam video "šaku jada", već časne, ponosne i hrabre ljude

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

Dok bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić nezadovoljne građane koji nedeljama protestuju naziva "šakom jada", akademik Dušan Teodorović se ne slaže sa njim i ističe da je govoreći na protestu u Nišu video časne, ponosne i hrabre ljude.

Profesor Teodorović je gostujući u emisiji "15 minuta" rekao i da osim što u Nišu nije video "šaku jada", da ga je dirnula povorka koja se kretala niškim ulicama tokom protesta. U njoj je bilo pristojnih ljudi, a to ilustruje i primerom - ako vas neko slučajno malo gurne i izgovori čarobnu reč "izvini", koja se pod ovim režimom izgubila.

Prosto mislim da nam je ovaj režim doneo mnogo primitivizma, rijaliti programa i svega najgoreg - dodaje akademik.

Akademik Teodorović kaže i da nije želeo da ćuti o protestima koji se šire Srbijom, poput predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića koji nije želeo da ih komentariše, pa je čak i pitanje o tome ocenio nekorektnim.

Ovo je moja lična odluka, ja neću da ćutim, jer mislim da se Srbija nalazi u jednom presudnom trenutku – da li ćemo da uspemo da zemlju povedemo jednim putem uređenog, demokratskog, građanskog društva, društva socijalne pravde, ili ćemo do kraja da odemo u apsolutizam i despotiju. Zbog toga ja ne ćutim - objašnjava Teodorović.

Ipak, stava je da SANU ne treba da zauzima stav po tom pitanju, jer nije politička institucija i stotinak članova akademije ima svoja politička uverenja.

Dotakao se Teodorović i izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, koji je profesore koji su podržali proteste nazvao neozbiljnim.

Ja sam redovni član SANU i Evropske akademije nauka i umetnosti, sad ako sam neozbiljan, onda sam neozbiljan po kriterijumima ministra Šarčevića - naveo je akademik.

Akademik je istakao i da ako predsednik Aleksandar Vučić uskoro raspiše izbore, "bilo ko ko govori da je opozicija, a pristao bi da učestvuje na tim izborima - on apsolutno nije opozicija, nego saradnik Vučićevog režima".

U emisiji "15 minuta" možete čuti i šta Teodorović misli o lažnim i kvazi diplomama i srpskom obrazovanju uopšte, o opoziciji, vešalima, da li ima nešto pozitivno da kaže o režimu Aleksandra Vučića i šta nas čeka posle njegovog pada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žika

    09:58 // 21. 3. 2019.

    Bez desničara i nacionalista, protesti ne mogu da opstanu. To mora da shvatite.

  • radivoje mitic

    13:26 // 11. 2. 2019.

    Kampanju „Budućnost Srbije“ posmatram kao još jednu zloupotrebu vlasti jer je predsednik Srbije predsednik svih građana i on ne može da organizuje nikakve mitinge na kojima se okupljaju pristalice jedne političke stranke. To je strašna uzurpacija koja dodatno deli građane. On to čini iz nemoći pred građanskim protestima. I jos nesto, cinovnici treba da su na radnim mestima a ne na miting.

  • Dejan

    21:03 // 10. 2. 2019.

    Saka jada se bori da nam ljudi ne umiru od gripa po klinikama, jer su oni strucni otisli preko a na njihovim mestima dosli SNS kadrovi sa kupljenim diplomama.
    Ko ima pameti razumece ko nema ...i on ocekuje mesto doktora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: