Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 17. 2. 2021.

| Društvo

Termalna voda teče ulicama u Niškoj Banji, ispred “Radona” malo jezero

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
jezero od tople vode
Malo jezero izpred jednog od ulaza u Radon; foto: čitalac;

Da iz zapušenih slivnika izbija topla voda, koja se potom skuplja ispred jednog od ulaza u Institut Radon u Niškoj Banji i pravi malo jezero, svedoče meštani Banje, kao i da termalna voda ne ide kanalima koji su za nju pravljeni, već kroz nekoliko ulica. Zbog tog problema poslata su pitanja nadležnima u Opštini Niška Banja, odakle odgovora nema.

Građani navode da topla voda, pre nego što se slije do ulaza u Radon i tamo se zaviri, teče ulicama, umesto kanalima za odvod te vode. voda ulica Voda i na ulici; foto: čitalac;

Poslednja u nizu ružnih slika Niške Banje je potok tople vode koji teče ulicama. Potok se do pre nekoliko godina slivao preko betonskih slapova u sklopu Radona i oticao cevima ispod puta, nastavljajući dalje da teče svojim koritom. Te cevi su se zapušile, verovatno od bigra kojim je banjska voda bogata. I umesto da se to reši postavljanjem novih cevi, neki pametnjakovići su se dosetili da potok tople vode sprovedu u kanalizaciju. To je, verujem, jedinstven primer u svetu da se prirodni vodeni tok sprovodi u kanalizaciju - pišu građani.

Kako se, prema njihovim rečima, i kanalizacija zapušila, sva topla voda izbija iz slivnika i pukotina.

Ovih dana i kanalizacija u koju utiče topla voda se zapušila, pa voda izbija kroz slivnike i na ulici ispod "Radona" napravila je pravo jezero. Voda probija kroz razne pukotine i zajazila se i ispred samog ulaza u "Radon" sa donje strane - dodaju meštani.

voda na ulici u Niskoj Banji Meštani navode da je topla voda sprovedena u kanalizaciju; foto: čitalac; Iz tog jezera, kako prepričavaju građani, voda nastavlja da teče preko parkinga, pa niz breg ispod parkinga, “uliva” se u drugu ulicu, dok se konačno ne vrati u svoje staro korito.

Danas su iz JKP Naissus radili na vodovodnoj mreži u Sinđelićevoj ulici u Niškoj Banji, ali iz tog preduzeća navode da kvar na kojem rade nije uzrok vode ispred jednog od ulaza u Radon, već da je tamo u pitanju termalna voda, te da je za taj problem nadležna Opština.

Šta je uzrok da se, prema svedočenju građana, voda izliva na ulice, kao i kada će taj problem biti rešen, pitanja su na koje novinari pokušavaju da dobiju odgovor od predsednika Opštine Niška Banja Dušana Živkovića, zbog čega su ga više puta ga zvali. On se posle prvog poziva, u kojem je tražio pitanja SMS-om, više nije javio, ali se njegovi odgovori i dalje očekuju.

jezero od tople vode Malo jezero od tople vode; foto: čitalac;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • voja

    21:48 // 23. 2. 2021.

    Zivim neposredno ispos Radona poplavljen mi je podrum kuce. obratio sam se jkp Najsus kanalizacija i opsrini Niska Banja. JKP Najsus mi je mejlom odgovorio da termalne vode pripadaju opstini N Banja a precednik opstine Dusan da je to obaveza JKP Najsus. i tako dok se oni prepucavaju meni je pola kice pod vodom. Svakog dana potapajucom pumpom izbacim 3000 l vode. Kratko receno Srpska posla.

  • Милан

    00:46 // 18. 2. 2021.

    Брже, јаче, боље!

  • Boki

    22:59 // 17. 2. 2021.

    Nista Banja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: