Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 14. 2. 2013.

"Teško se privikavam na slobodu"

Untitled.jpg

Danas, posle 33 godine u izolaciji, jako teško izlaze reči iz duše, rekao je najpoznatiji srpski zatvorenik Vučko Manojlović, koga je nedavno pomilovao predsednik Tomislav Nikolić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Vojkan-Vojkan

    09:45 // 15. 2. 2013.

    Istine radi...Vučko je krajem 80-tih pobegao iz istražnog zatvora,zatvorivši pritom svoje čuvare u Ćeliju da bi akcijom policije u večernjim časovima bio uhvaćen a ataru Čamurlije,toliko o tome da nije napravio nikakav prekršaj za 33 godine...Generalno gledano,mislim da je čovek robijao džabe tolike godine a pogotovu za "dela" koja su mu stavljali na teret.Za otmicu-kidnapovanje je verovatno kriv ali za ubistvo čoveka koji mu je bio suvozač u "fići" a da je i sam Vučko bio "izrešetan" ispred zgrade leskovačkog SUP-a...u najmanju ruku hmmm...

  • Neka režira Oliver Stone

    11:55 // 15. 2. 2013.

    Matori komunistički sudija, jedan ćelav debeljko, živeći za oženjenog nedoličnim životom, nađe se u „sukobu interesa“ oko jedne dame sa mladim i snažnim šoferom, od koga dobije tamburanje na javnom mestu, tj. u kafani.
    Nešto kasnije, šofera zamoli prijatelj za ključeve od stana, kao da će tamo voditi ljubavnicu, i šofer mu ih da, što ne bi, kad ide na duži put.
    Prijatelj, međutim, ne odvede ljubavnicu, nego prostitutku, i još pozove par drugara da se provesele za iste pare. Mislili, neće ih prijaviti. Ali ih ona naravno prijavi.
    Kad je onaj sudija s početka priče video u spisima ime i adresu šofera, oči mu se zacakle od sreće.
    Blagodareći organizovanom lažnom svedočenju, silovatelji dobiju po godinu a nedužni šofer - pet godina, i sramotu.
    Mislim, ne tvrdim ja ništa, samo pišem scenario za jedan film, iz dva dela!

  • Hronika grada

    12:03 // 15. 2. 2013.

    @ Vojkan - Mala dopuna, on jeste bio pobegao, i na ulici zaustavio M. G. da ga vozi, ali kada mu je ovaj iskočio iz auta, i kada su ga kasnije pristigli policajci, on nije upotrebio pištolj koji je imao, što je meni tada govorilo da on ne može biti ubica, po mentalnom sklopu.
    Vučko je kriv zbog otmice i izazivanja opšte opasnosti, ali koliko su tek krivi oni što su izrešetali i njega i pomoćnika tužioca, oni koji su ga osudili bez dokaza (obdukcioni materijal „uništen nepažnjom“), i kolika li je tek bila nepravda koja ga je naterala da ovo počini. Mislim, da se ne zezamo, onolikog gneva nije moglo biti kod nekog ko je zbilja skrivio. I da je zbilja skrivio – zar bi tražio reviziju, i to na ovaj način?

    • Vojkan-Vojkan

      14:04 // 15. 2. 2013.

      mala dopuna....
      "Uhvaćen" je tek posle nekoliko sati i to tako što se predao policajcima koji su više puta prolazili pored njega i nisu ga primetili.
      U kvalifikacijama i opisima,apsolutno se slažem s Tobom i "NR Oliver Stone" i podvlačim da mi nije namera niti da "aboliram" Vučka niti da mu nešto dodatno stavljam na teret u vezi optužbe i dr.
      Samo sam hteo da dodam i ovaj detalj,kojeg se eto sećamo što je evidentno i što potvrdjuje da se dogodio a samo u prilog komentarišući izjavu advokatice da "za 33 godine nije napravio ni jedan prekršaj"

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: