Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 19. 10. 2012.

| Društvo

Teško stanje u javnim preduzećima u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
dom-kulture-prokuplje.jpg
Dom kulture u Prokuplju; foto: ujedinjeniregionisrbije.rs

Mesec dana pošto je lokalni URS preuzeo Komunalno javno preduzeće "Gradska čistoća" i Dom kulture, vršioci dužnosti direktora ovih institucija podneli su izveštaj o stanju u preduzećima.

Po njihovoj oceni, situacija je katastrofalna jer su u dubiozama, haosu sa radnicima, bez prostora i bez osnovnih materijalnih sredstava za funkcionisanje.

Tako na primer, v.d. direktora "Čistoće" Stane Stošić tvrdi da se sa platama kasni četiri meseca, a preduzeće opterećuju dva kredita u iznosu od 5,6 miliona dinara čija naplata dospeva krajem novembra.

Problem takođe predstavlja i dug od 3,4 miliona dinara prema dobavljačima. 

- Imamo radnike koji po čitav radni dan sede po kafićima u centru Prokuplja, a ne na svojim radnim mestima, iako primaju platu. Uz to, sistematizacija je izuzetno loša jer zaposleni sa ekonomskim fakultetom u preduzeću je inkasant, a sa srednjom poljoprivrednom školom radi na poslovima finansija! Gde to ima? - pita se Stošić.

Stošić dodaje da od mehanizacije nemaju gotovo ništa. 

- Ostalo nam je po jedno vozilo za čišćenje snega, čistilica, jedna cisterna za vodu i dva traktora. I sva ta vozila su gotovo pri kraju zbog starosti. Kao i određeni broj radnika koji je upošljen na poslovima pranja ulica. Tako od njih 12 samo dvojica peru ulice, a ostali izbegavaju pravdajući se bolešću ili starosti - pojašnjava on.

V.d. direktora Doma kulture Vladica Đorđević najviše zamerki ima na šest radnika koji su primljeni pre izbora, bez ikakvog konkursa.

- Zatekao sam 22 radnika za stalno i jednog na određeno vreme. Povreda akta institucije narušena je i doskorašnjim v.d. direktorom koji je imao samo srednju školu. Uz to, kultruni događaji na kojima je Dom kulture trebalo da igra jednu od vodećih uloga, prošli su sa malim njegovim učešćem - pojašnjava Đorđević.

On dodaje da je trenutno završena popravka, odnosno uklanjanje nedostatka u Sali prokupačkog bioskopa, koji je od aprila zatvoren i da će barem ta sala sada moći da se koristi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan djordjevic

    10:49 // 8. 11. 2012.

    da pa sad su doveli penzionera da popravi stanje i da primi jos jednu platu posto mu je penzija samo 60 000 ili priblizno toliko.

  • ginis

    12:51 // 27. 10. 2012.

    Kako mozete da se dopisujete sa ovim imbecilima . Pa Slobodane, ili ko si vec, svako dete zna da v.d. Ima potpuno ista prava i privilegije kao i onaj koga menja. Moze da ima i cetri razreda skole,ako ga je neko postavio za v.d. direktora on radi njegov posao i prima sve prinadleznosti kai i direktor. Ali ko to vama da objasni, mozda je to vas vrli strucnjak Lepojevic naucio onog "pravnika" koga ste postavili za direktora, a koji nije prosao osnovni psiho-test u MUP-u,sto je sad ovom izjavom i potvrdio da su bili u pravu.

  • Sofronije

    00:02 // 24. 10. 2012.

    Ehhh Prokuplje moje koliko si jadno, nazalost kad ce ovakvi detlici i dinjcici da ti kroje politiku.
    Nije uredu da pricate tako o ljudima koji su u u Domu kulture ceo svoj zivot, i o onima koji su se trudili da u Cistoci svi doju svoj hleb a niko da ne ostane na ulici!
    I svi vi to dobro znate!
    Nije uredu da prozivate ljude i stalno im ugrozavate privatnost navodeci im imena iako direktno nemaju veze sa nijednom od pomenutih firmi.
    Razlika izmedju Facira i Biserke OGROMNA! Razlika izmedju Mecke i Dinje ogromna!
    Razlika izmedju mecica i dinjcica jos veca...
    Zato Dinjice nase nastavite da rastete, imate priliku pokazite se. Izbori su svake 4-te godine. NASTAVI DA TRENIRAS...

    • Slobodan

      07:57 // 24. 10. 2012.

      Sležem se da je razlika ogromna. Može Facir u Domu Kulture da bude i 100 godina i bude najbolji glumac na svetu i dobije oskara... al to mu ne daje za pravo da sebi da direktorsku platu sa koeficijentom za fakultet a ima samo srednju školu. Biserka je za vašu informacija dipl. politikolog.
      Isto važi i za Sašu Mečku. Čovek je samo obični kafedžija, trgovac. Može on da se bavi politikom ali samo na ovaj način kao i do sada. Da bude opzicija i čačka malo vlast, onako. Mečići su njegov klon i ja to poštujem. Malo kafići, malo trgovina. Oni hoće da i dalje ne idu na posao i primaju platu. E to ne može više. Ni sada ni za četiri godine.

    • Glasac

      00:54 // 27. 10. 2012.

      Slobodane srpski sine,nije vazna skola,nego ko sta zna da radi.Taj tvoj dipl politikolog,em nista nije radila kao direktor,em ona i pola radnika nije dolazilo na posao.Kao ni cuveni S.Lepojevic,putnik od hissar-a,dok je bio obican radnik,da ne kazem maticar.Tako da,nije Meca izmislio to neodlazenje na posao.A da je razlika ogromna,jeste,kad vidim njih akademske gradjane,dodje mi da bezim iz zemlje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: