Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 3. 5. 2020.

| Društvo

Testiranje vozača autobusa i konduktera, posebne mere za ugostiteljske objekte

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
maska
Posebne mere za ugostiteljske objekte; Ilustracija; foto: printscreen/YouTube

Niški Krizni štab naložio je testiranje na virus korona svih vozača, kontrolora i konduktera, s obzirom na to da od sutra, 4. maja kreću međugradski autobusi, a za petak, 8. maj je planirano da se i gradski prevoz vrati na ulice. Inspekcijskim službama je naloženo, navode u Kriznom štabu, da striktno kontrolišu poštovanje propisa u ugostiteljskim objektima, čiji je početak rada takođe najavljen za sutra.

Olakšavanje mera uvedenih zbog epidemije novog virusa je u punom jeku, ali svi su saglasni da je poštovanje propisa obavezno. Tako restorani, kafići i drugi ugostiteljski objekti imaju obavezu da obezbede odstojanje od dva metra između dve osobe, a ako to nije moguće da naprave neki vid barijere. Takođe, zaposleni moraju da nose maske i rukavice i da se sve dezinfikuje, a sve neophodne mere mogu se naći na u Odluci Kriznog štaba.

Striktne kontrole, navode na sajtu Grada, obavljaće inspekcije.

Dat je nalog svim inspekcijskim službama da na terenu striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, objavljenih na zvaničnom sajtu Grada Niša, koji su obavezujući za sva pravna lica i preduzetnike, pružaoce usluga - navodi se u saopštenju.

Po podacima sa sajta covid19 u Nišu ima 1.175 potvrđenih slučajeva virusa korona, duplo manje nego u Beogradu, ali i pet puta više u odnosu na Leskovac, koji je treći grad u Srbiji po broju zaraženih. Niš ima i osam puta više zaraženih od Novog Sada, koji ima oko 100.000 hiljada stanovnika više.

Kako se navodi na sajtu Grada Niša, u izveštaju sa sednice Kriznog štaba, epidemiolozi ocenjuju da je situacija u Nišu nesigurna i da rizik od oboljevanja i dalje postoji, pa je neophodno poštovanje mera. Ipak, Štab ocenjuje da je situacija iz dana u dan sve bolja.

Smanjuje se broj pacijenata na lečenju u KC Niš i privremenim kovid bolnicama, kao i broj zaraženih korona virusom u socijalnim ustanovama na teritoriji Grada i okolnih opština. Istovremeno, raste broj testiranih građana, a smanjuje procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo virusa COVID19 - stoji u saopštenju.

Sve o virusu korona jugu Srbije, kao i merama koje se olakšavaju, možete pronaći ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    16:10 // 3. 5. 2020.

    Iz štaba poručuju:

    Moze da bude ali ne mora da znaci.

    Nije lose ali možda i nije tako dobro.

    Sve je ok ali ...pa hm...onako.

    Bez kontakata osim ako su izbori.

    #delimosendvice
    #palimobaklje

  • BATA

    13:58 // 3. 5. 2020.

    Jedino ce moci da radi basta u tvrdjavi,planinarski dom.Mogu zamisliti kafice i kafane velicine fudbalskog igralista.A tek kada pocne fudbal i kosarka.Fudbaleri i kosarkasi jedan od drugoga na dva metra.Kakav ce to sport biti?Da li neko stvarno misli da je ovakav zivot moguc?Znaci nema vise snimanja filmova i serija,koncerata,sporta i sve sto zahteva veci broj ljudi ili je ovo samo sprovodj.plana.

    • Neko Nekić

      16:19 // 3. 5. 2020.

      Daj razmislite malo. Pa svi učesnici utakmica će biti testirani pre utakmice. Ako su svi negativni, od koga će da se zaraze... Osnovna logika...

  • Mara

    13:45 // 3. 5. 2020.

    Sad već tek da nastane haos

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: