Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 23. 5. 2021.

| Društvo

Težak život porodice iz Guberevca, "Pokreni život" donirao kolica i poziva ljude da pomognu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti, Jugmedia
guberevac
Kuća u kojoj živi dvočlana porodica iz Guberevca; foto: "Pokreni život"

U maloj kući i u teškim uslovima u selu Guberevac kod Leskovca žive Božidar i njegov sin Dalibor koji je od rođenja nepokretan, a kako bi im bar malo olakšali trenutnu situaciju organizacija "Pokreni život" je donirala nova invalidska kolica. Dom dvočlane porodice nema vode na promaji, a život im otežava i to što nemaju kupatilo, kao ni televizor, te iz organizacije pozivaju sve ljude koji mogu da pomognu.

Život dvojice muškaraca, 70-godišnjeg oca i 40-godišnjeg sina, ni ranije nije bio lak, ali su se bar nekako snalazili dok je bila živa supruga Ruža, priča Božidar. humanitarna akcija "Pokreni život" poziva ljude da se priključe humanitarnj akciji: foto: "Pokreni život"

Nije ni tada bilo bog zna kako dobro, ali sam mogao da zaradim u nadnici neki dinar jer je moja supruga Ruža čuvala sina, prala nas, kuvala nam. Posle nje sve je stalo i sve je propalo i sve je palo na mene, a ja izgleda i nisam baš vičan svemu - kaže Božidar.

Uslovi u kojima žive pokazuje kuća bez kupatila, a Božidar kaže da nikada nije bilo ni dovoljno novca da se voda sa hidrofora u dvorištu uvede u kuću, te ističe da je higijena u njihovom domu davno rekla "zbogom".

Kupimo hranu, a ostalo potrošimo za lekove. Za toliko stigne. A prikupio sam i za šporet na drva i izgleda da su me prevarili jer ne greje i sve vreme dimi, pa sam stavio ovu plinaru. Jedva smo izimili jer su nam i drva manjkala - dodaje on.

humaitarna akcija Dalibor dobio nova kolica; foto: "Pokreni život" Njegov sin Dalibor od rođenja ima paralizu, život su mu dodatno otežavala dotrajala invalidska kolica, te je sada dobio nova i funkcionalnija.

Zato iz organizacije "Pokreni život" pozivaju i sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici i uplate novac na dinarski račun 165-7010855807-48. Svi koji su u mogućnosti sredstva mogu da doniraju i preko drugih računa, a detaljne informacije su dostupne ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niš

    10:53 // 24. 5. 2021.

    Situacija je uzasna, slazem se. Medjutim, mislim da je aljkavost i lenjost dala doprinos. Dovuceno sve i svasta, vise lici na deponiju nego na kucu.
    Dajte prvo da se udruzimo ko koliko moze da se rascisti taj haos, a lako cemo za televizor (na primer), samo i to ne znam kako ce gledati bez neke ugovorne obaveze, a i to treba placati...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: