Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 20. 12. 2013.

| Društvo

Tezge ipak u centru Niša

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
ukrasi
Centar grada u duhu novogodišnjih praznika

Duh novogodišnjih praznika širiće od subote u centru Niša i tezge na kojima će se naći čestitke, ukrasi za jelku i sitni pokloni, kažu u Opštini Medijana.

Oko 50 pokretnih tezgi biće, kako je rečeno, raspoređeno na 3 mesta u gradu i to na platou preko puta “Kalče”, Trgu kralja Milana preko puta Galerije “Srbija” i kod pijace na Bulevaru Nemanjića.

Šef kabineta Opštine Medijana Biljana Stanojević kaže da je jasno propisano šta se može naći na tezgama, te da će nadležni uraditi sve kako bi njihov sadržaj bio primeren prazničnoj atmosferi.

- Komunalni inspektori će intenzivno kontrolisati sadržaj tezgi. Pokušaćemo na sve načine da sprečimo da se ovde prodaje nešto što bi narušilo izgled grada - kaže Stanojević.

Prethodnih godina, na  tezgama u samom centru moglo se naći gotovo isto što i na pijacama, od petardi do donjeg veša, pa su brojne Nišlije tvrdile da “domaće” tezge, za razliku od onih u evropskim gradovima ne doprinose na najbolji način “širenju novogodišnje euforije”.


Tezge "čekale" na saglasnost gradonačelnika

Iz Medijane kažu da sa postavljanjem tezgi kasne jer su čekali pisanu saglasnost gradonačelnika Zorana Perišiće.

U ovoj Gradskoj opštini tvrde da su zahtev poslali još 13. decembra, a saglasnost iz gradonačelnikovog kabineta dobili tek 19. Do tada, kako se navodi, nisu primali zahteve zainteresovanih za izdavanje javnih površina jer nisu imali zvanično odobrenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hex

    22:03 // 23. 12. 2013.

    Drago mi je zbog tezgi, to daje duh gradu i treba da postoje pred praznike. Ima ih svuda u svetu i nikome ne smetaju. Što se njihove estetike i sadržaja tiče to grad trebao da reši.

  • bracko

    19:49 // 23. 12. 2013.

    A gde je pecat?

  • vjuer

    10:48 // 23. 12. 2013.

    Ljudi, ajde da se organizujemo pa da kupimo te "ukrase" (brushaltere, gaće, čarape,...) koji se prodaju i da njima okitimo jelke ispred gradske kuće i Opštine Medijana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: