Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 30. 4. 2022.

| Društvo

Tim 42: Upravljanje otpadom veliki problem građana u Jablaničkom okrugu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220429_120208
Nadležnim inspekcijama podneto 17 prijava; foto: Tim 42;

Neredovno pražnjenje kontejnera, divlje deponije u velikom broju sela, nepostojanje sistema upravljanja farmaceutskim i medicinskim otpadom su samo neki od problema sa kojima se suočavaju građani u Jablaničkom okrugu, a zbog kojih je Udruženje Tim 42 nadležnim inspekcijama podnelo 17 prijava.

Iz Tima 42 su tokom marta i aprila pozivali građane da prijave lokalne ekološke probleme koje primete u svom okruženju, a pravni tim organizacije pružio je svim zainteresovanim podršku u sastavljanju prijave inspekcijama za zaštitu životne sredine Leskovca, Bojnika i Lebana. IMG_20220429_120104 Divlje deponije u Jablaničkom okrugu veliki problem; foto: Tim 42

Veliki broj građana se odazvao pozivu, poslao prijave i fotografije deponija, zagađenih reka, emitovanja zagađujućih materija u vazduh. Analizom podnetih prijava može se zaključiti da je najveći problem sa kojima se građani Jablaničkog okruga suočavaju upravljanje otpadom. Naša organizacija se uključila u nekoliko postupaka i podnela 17 prijava nadležnoj inspekciji - navode iz Tima 42.

IMG_20220429_120041 Zagađene reke i vazduh; foto: Tim 42Dodaju i da će u narednom periodu pratiti koliko efikasno senadležni bave prijavljenim problemima, kao i da se aktivnosti se sprovode u okviru projekta ”Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Podsetimo, iz Tima 42 upozoravali su i da se sredstva iz leskovačkog Fonda za zaštitu životne sredine troše se na građevinske radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: