Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 24. 11. 2023.

| Društvo

Tim iz Niša pobednik takmičenja u simulaciji suđenja u Strazburu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Takmičenje simulacija suđenja pobednici; foto: Civil Rights Defenders
Nišlije bile bolje od kolega iz Osla; foto: Civil Rights Defenders

U finalu 10. Trans-evropskog takmičenja u simulaciji suđenja, koje je 23. i 24. novembra održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, niški tim "Iustitia" bio je bolji od tima iz "Schjødt" iz Osla, saopštili su iz Civil Rights Defenders-a.

Ekipu Pravnog fakulteta u Nišu čine Maša Božinović, Anabela Saćipović, Mina Savić, Isidora Milenković, Milica Ranđelović i Vojin Ilić, a pripremali su ih prof. dr Ivan Ilić i Dimitrije Andrejić.

Timovi su se takmičili u dva susreta, a sudije su proglasile Nišlije za pobednike. Takmičenje uključuje pisane podneske i simulacije suđenja pred većem sudija Evropskog suda za ljudska prava koji se bavi aktuelnim pitanjima ljudskih prava. Takmičenje simulacija suđenja; foto: Civil Rights Defenders Nišlije bile bolje od kolega iz Osla; foto: Civil Rights Defenders

Trans-evropsko takmičenje u simulaciji suđenja okuplja pobednike Regionalnog takmičenja u simulaciji suđenja za jugoistočnu Evropu i pobednike Nordijskog takmičenja u simulaciji suđenja. Nakon meseci napornog rada i priprema, timovi su se sastali u Strazburu pred Evropskim sudom za ljudska prava kako bi predstavili svoje veštine u oblasti ljudskih prava i prezentovali slučaj u stvarnom sudskom okruženju - navode u saoštenju iz Civil Rights Defendersa.

Regionalno Moot Court takmičenje je prvi put organizovano 2007. godine, a inspirisano je nordijskim Moot Court modelom, čija tradicija seže još od 1984. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    14:21 // 25. 11. 2023.

    Manekeni prava.

  • Stimulacija

    09:38 // 25. 11. 2023.

    Posle bude ona pesma Obećo si mito. Plata sudija je sramotno mala a ne smeju da se bavi nicim drugim. Lekari i nastavnlci rade privatno plus lekari mito do 500 evra legalno kao poklon

  • Nebojša Mladenović

    09:11 // 25. 11. 2023.

    Niški pravni fakultet je tradicionalno , rasadnik izuzetnih pravnika , stručnjaka i sudija . Bravo za omladinu.

    • zaha

      16:34 // 25. 11. 2023.

      Zbog čega svi ti dobri djaci posle studija počnu da sude užasno? Nije do znanja, biće da je do karaktera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: