Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 9. 5. 2017.

| Društvo

Tim iz Niša plasirao se na svetsko takmičenje u inovacijama u Parizu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nišlije prošle u finale takmičenja koje će biti održano u Parizu; foto: PR Loreal
Nišlije prošle u finale takmičenja koje će biti održano u Parizu; foto: PR Loreal

Priliku da svoj inovativni projekat predstavi u međunarodnoj konkurenciji dobio je tim studenata niškog Ekonomskog fakulteta koji se plasirao u svetsko finale takmičenje “Loreal Brendstorm”. Tim “Stylistico” će tako imati priliku da u Parizu 15. juna pokaže svoje kreativne ideje celom svetu i predstavlja Srbiju u finalu studentskog takmičenja u inovacijama.

Oni su nedavno osvojili prvo mesto u regionu, jer su najbolje odgovorili na zadatak kako unaprediti negu muškaraca inovacijom koja će promeniti njihove životne navike. To im je omogućilo da se bore za svetsko finale.

Tim koji će Srbiju da predstavlja u Parizu čine studenti niškog Ekonomskog fakulteta Aleksandra Đorđević, Jelena Todorović i Novak Stamenković. Radili su na razvijanju nove linije proizvoda za muškarce i osmislili proizvod “Level Up”.

Ovo je zaista izvanredno iskustvo za nas i ja sam preponosna na ovo što smo ostvarili. Bilo je prava avantura, od samog početka smo uživali i dali smo svoj maksimum u svakoj fazi rada na ovom projektu. Na prezentaciji smo osetili tu energiju koju mislim da smo preneli publici i zaista sam uživala u svakom koraku na ovom putu - kazala je Đorđevićeva.

Njene kolege dodaju i da je takmičenje kroz koje su prošli neprocenjivo iskustvo koje će im pomoći da se razvijaju profesionalno i zahvalni su na prilici da učestvuju, pokažu svoje veštine, ali i upoznaju kreativne mlade ljude iz drugih država. U Parizu će biti organizovan Sajam inovacija na kome će se Nišlije predstaviti; foto: PR Loreal U Parizu će biti organizovan Sajam inovacija na kome će se Nišlije predstaviti; foto: PR Loreal

Nišlije su se za nastavak takmičenja izborile u konkurenciji studentskih timova zemalja Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Ove godine se prijavilo preko 35.000 učesnika, a novina u odnosu na prethodne godine je to što će se u finalu u Parizu održati Sajam inovacija. Finalisti će se predstaviti u ulozi izlagača i nadmetati sa svojim projektima, poput pravih preduzetnika.

Takmičenje L'Oréal Brandstorm se na globalnom nivou kontinuirano održava već 25 godina. Ovaj jedinstveni inkubator talenata je do sada okupio studenate sa više od 360 univerziteta iz gotovo 50 zemalja. Projekat je tokom decenija postao visoko kvalitetna platforma i snažan regrutacijski alat koji pronalazi i privlači inovativne talentovane mlade ljude širom sveta - kažu organizatori.

Finale na kome će svoju kreativnost, inovativnost i umeće pokazati i niški tim održava se sredinom juna u glavnom gradu Francuske, a pored novčane nagrade od 10.000 evra, tim koji bude pokazao najveći društveno odgovorni potencijal dobiće 5.000 evra. Osim nagrada, svi učesnici će imati priliku da postanu deo tima kompanije L'Oreal.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peca

    05:36 // 10. 5. 2017.

    bravo deco, žao mi je što ne mogu da pomognem!!!

  • level up, pa jeste

    13:32 // 9. 5. 2017.

    nemamo svi iste prioritete bato,

    njima je potrebno da i muškarci budu jedanki konzumenti kozmetike, kao i žene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: