Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 24. 11. 2015.

| Društvo

Timskim radom do uspešnije borbe protiv narkomanije

Autor:A. S, M. V.Izvor:Južne vesti
mup
Saradnja policije i carinika već dala rezultate; foto: MUP

Zaplena od 679 kilograma marihuane u decembru prošle godine na Graničnom prelazu Preševo, ne bi bila moguća da nisu sarađivale brojne službe, kažu u Upravi carina.

Pomenuta količina marihuane koja je otkrivena odjednom na Preševu, i dalje drži rekord u zaplenama u poslednje skoro dve godine.

Upravo je sinhronizovanom akcijom Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, MUP i BIA otkrivena ova količina. Nikada ne treba zaboraviti, da je osim iskustva carinika od velikog značaja saradnja sa drugim službama, jer se ovde radi o organizovanom kriminalu - kažu u Upravi carina.

desktop Savremena oprema za bolju kontrolu; foto: MUPNjihove kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova naglašavaju da jedino saradnjom policije, sudstva, carinika, obaveštajnih službi i zatvora može da se stane na put krijumčarenju droge.

Uspešno suprostavljanje ovoj vrsti kriminaliteta moguće je uz savremenu organizaciju i vrhunske metode rada službe, bolju tehničku opremljenost, visok stepen motivacije i stručnosti, uz neophodnu kvalitetnu saradnju sa nadležnim tužilaštvima i sudom - kažu policiji.

Kada je reč o tehničkoj opremljenosti i policajci i carinici kažu da je ona veoma savremena.

Oprema za detektovanje opojnih droga, odnosno veštačenja, nalazi se pri Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru (NKTC) - Odsek u Nišu, čija je laboratorija opremljena savremenim aparatima i koja koristi akreditovane metode rada - kažu u policiji.

policija Neophodna saradnja; foto: JV arhivaNiški carinici poseduju 10 najsavremenijih skenera koji im olakšavaju posao, isto kao i “fiber optika i buster”.

Ipak, Nišlije su i dalje pri stavu da u Nišu uglavnom padaju “sitni” dileri i da većih zaplena nema, a tome u prilog idu i statistike i svakodnevni policijski izveštaji.

​J​užne vesti će se u narednom periodu baviti temama koje brinu građane Srbije, a tiču se eventualnog ulaska u Evropsku uniju.

Da li će moći i dalje da slobodno putuju po Evropi? Da li će imati pristup EU fondovima? Da li će proivođači morati da menjaju svoju proizvodnju da bi je uskladili sa standardima EU ? Da li će moći da i dalje da peku rakiju?

Sagovornici Južnih vesti, o ovim i sličnim temama biće proizvođači sa juga Srbije, studenti, poljoprivrednici, predstavnici institucija…

Pokušaćemo da vam kroz više različitih priča prikažemo gledišta o EU građana sa juga, kao i to šta oni misle da će nam ulazak u EU doneti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srpski Neron

    02:04 // 25. 11. 2015.

    Sta vredi hapsenje kurira i tih 700 kila opijata ako se ne zna cije su vlasnistvo isti

  • Lajos Vinetu

    20:08 // 24. 11. 2015.

    Pored kontrole pijanih vozaca vikendom,policija bi trebalo da kontrolise one pod narkoticima,jer ih je vikendom zabrinjavajuce mnogo.Napravite akciju i videcete.

  • xyz

    14:37 // 24. 11. 2015.

    Ajd sad ujedinjeni pohapsite privredne i politicke kriminalce..Drzavu nam pojedose, zato se deca i drogiraju..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: