Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 31. 3. 2020.

| Društvo

Tiodorović: Sledi veliki pritisak na KC Niš, broj obolelih će značajno biti povećan

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti, TV Prva
cair
Još nema zvaničnih informacija kada će prvi pacijenti biti primljeni u improvizovanu bolnicu; foto: V. K.

Niški epidemiolog Bratislav Tiodorović kaže da jučerašnji podatak o manjem broju potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom nije optimizam, već naznaka pauze, te da očekuje da će u narednim danima uslediti veliki pritisak na Klinički centar Niš koji prima pacijente sa celog juga Srbije. Navodi i da je privremena bolnica u hali "Čair" od danas spremna i da može primiti oko 250 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Tiodorović je za TV Prva izjavio da će ova nedelja biti teža od prethodne i da slede dani kada će broj obolelih biti značajno povećan.

Možemo očekivati da će na jugu veliki pritisak biti na KC Niš jer on prima sve pacijente iz okoline. Klinički centar je za to spreman. Na ta tri najvažnija punkta, na Infektivnoj klinici, na Klinici za anestezioologiju i Klinici za pulmologiju se smeštaju najteži bolesnici. A spremni smo u Niš da primimo i veći broj pacijenata koji su lakši - rekao je Tiodorović.

Pacijenti sa lakšim znacima bolesti biće smešteni u halu "Čair", a ona je, kaže Tiodorović, spremna da primi prve pacijente.

Kaže i da se broj pacijenata obolelih od korona virusa u Kliničkom centru Niš menja iz sata u sat, te da je noćas 17 njih bilo na respiratorima, a da ih je ukupno 35 hospitalizovanih.

Tiodorović je za Prvu rekao i da je kod 9 zdravstvenih radnika iz Niša potvrđen virus korona, a da je u samoizolaciji njih 32.

Svi se oni dobro osećaju, nemamo nikog u teškom zdravstvenom stanju. Samo je jedna osoba od njih hospitalizovana - kaže Tiodorović.

Napominje da je sada i Dom zdravlja deo sistema, te da on učestvuje u selekciji pacijenata, odnosno o tome koji će ići u bolnicu ili kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    23:21 // 31. 3. 2020.

    Istina je da smo sami sebi najveći neprijatelji. Bili i ostali.Iskreno mislim da naš zdravstveni sistem odavno ne funkcioniše što će se na našu žalost ubrzo i potvrditi.Ja u izlaganju naših epidemiologa vidim strah i paniku verovatno jer su i oni svesni kako stoji naše zdravstvo.Kazu da Kina pobeđuje ali mi nismo ni nalik njima.S obzirom na naš mentalitet platicemo cenu.Nek Bog čuva decu.

  • Predrag

    20:59 // 31. 3. 2020.

    Gospodo,Dr Mali je danas saopštio da Predsednik nije dobro a vi ni rec.

    • Nishlija

      12:43 // 1. 4. 2020.

      To je stara vest vec 8 godina

  • Nislija

    20:55 // 31. 3. 2020.

    Grupa ljudi koja je dosla sa Malte bice pustena kuci posle 4 dana bez testiranja. Drzava nema dovoljan broj testova, cuti se o istini. Broj zarazenih je mnogo mnogo veci od onog koji nam objavljuju. Neka nam je Bog u pomoc...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: