Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 14. 10. 2020.

| Društvo

Tiodorović o gradonačelnici bez maske: Svi moraju da je nose

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Tiodorović
Ističe da maske moraju da nose svi; foto: JV

Da maske svi moraju da nose, bez obzira na to ko su, obavezno u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako ne mogu da budu na distanci - poručuje epidemiolog Branislav Tiodorović. Napominje da fotografije na kojima gradonačelnica Niša ne nosi masku nije video, a da jeste rekao bi i njoj, kao i svima koji ne nose maske kada je neophodno, da je pogrešila.

Južne vesti su juče pisale o tome da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prethodnih dana nije nosila masku ni u zatvorenom prostoru, što se vidi i na fotografijama objavljenim na njenim zvaničnim nalozima.

Dan ranije novinarka je pitala epidemiologa Tiodorovića o obilasku Starog groblja, kada Sotirovski i njeni saradnici, iako nisu bili na distanci, nisu imali maske.

Gradonačelnica bez maske Napominje da ovu fotografiju nije video pre objavljivanja teksta; foto: Twitter/@GradonacelnicaN Kada je tekst objavljen i kada je epidemiolog Tiodorović video pomenute fotografije okupljanja većeg broja ljudi bez maske, pojasnio je da to jeste kršenje mera protiv korone.

Da sam video fotografiju ja bih joj odmah rekao da je pogrešila. Nije potrebna maska na otvorenom, ali ako ste na manjoj razdaljini od 1,5 do 2 m obavezno stavite masku i tada je obavezno, a u zatvorenom prostoru nema dileme i maska je uvek potrebna. Masku moraju da nose svi, bez razlike - ističe Tiodorović.

Veći deo stanovništva koji je nosio masku, poštovao fizičku distancu i koristio dezinfekciju, ističe Tiodorović, zaslužan je što smo bili u mnogo boljoj situaciji nego ostali oko nas prethodnih meseci tokom epidemije, ali napominje da od svih građana zavisi da li će tako i ostati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gosn Templar

    23:46 // 14. 10. 2020.

    Ona je sada gospodja Templarka i njoj niko nista ne moze... kakva korona, kakav tiodorovic.. u zdravlje!

    • Metla za spavace

      10:53 // 15. 10. 2020.

      Nisam clan stranke.Ali ne vidim sta je lose kod gradonacelnice.Organizuje gradska preduzeca.Pokretac ali slabo je prate pojedini uspsvani dir.Metla

  • Alisa u zemlji čuda!

    21:27 // 14. 10. 2020.

    Ma providno dogovorili se da to kaže!

  • Templari

    18:45 // 14. 10. 2020.

    Obajani sa mač iznad glavu ne vata korona. TAČKA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: