Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 21. 7. 2020.

| Društvo

Tlo pod nogama se pomera i Njegoševa još više propada, upozorili građani na protestu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Njegoševa se urušava 4; foto: JV-J. Adamović
Upozoravaju da se ulica urušava i da nije bezbedno; foto: JV/J. Adamović

Da se Njegoševa ulica urušava i da prolaz nije bezbedan, kao i da hitno treba rešiti probleme sa poplavama u Opštini Palilula - upozoravaju stanovnici ove i okolnih ulica i pozivaju nadležne da reše problem. Imali su i mini protest, ali niko od nadležnih nije došao da razgovara sa njima.

Njegoševa se urušava 1; foto: JV-J. Adamović Upozoravaju da se ulica urušava i da nije bezbedno; foto: JV/J. Adamović Nadležni su bili tu da se slikaju kada su počeli radovi u Njegoševoj ulici, podsećaju stanovnici Palilule, ali ne i danas kada su održali mini protest.

Ulica koja se prvi put urušila nakon junskih poplava, a ponovo i nakon rekonstrukcije pre nekoliko dana, propada sve više. Tlo pod nogama se pomera i nije bezbedno za prolaz, a Nišlije upozoravaju da pored dela ulice koji se urušava i koji je na uzbrdici svakodnevno prolazi i gradski prevoz i da nadležni treba hitno da reše problem. Njegoševa se urušava 3; foto: JV-J. Adamović Upozoravaju da se ulica urušava i da nije bezbedno; foto: JV/J. Adamović

Nikada nismo imali ovakav problem, a bile su kiše i kiše. Ja nisam stručnjak, ali živim ovde decenijama i nemoguće je da se ovo desi posle jedne kiše, sada je nemoguće da se prođe ovom ulicom i više nije ni bezbedno - kaže stanovnica Njegoševe.

Osim što je ulica neprohodna, za jedan dan propala je još više, pa brinu šta će biti narednih dana. Stanovnici kažu da ih nadležni nisu posetili, ali da je juče bila neka ekipa koja je nešto merila.

Oni zvanično nisu dobili ni objašnjenje, ali ni obećanje da će problem biti rešen. Zato je desetak njih izašlo na ulicu i upozorili su nadležne da hitno reaguju, kao što su to učinili pred izbore kada su odlučili da posle 20 godina asflatiraju ulicu. Njegoševa se urušava; foto: JV-J. Adamović Upozoravaju da se ulica urušava i da nije bezbedno; foto: JV/J. Adamović

Ulica je pre izbora srušena od kiše, pa su došli i popravili je i evo šta se desilo, ponovo je haos. Problem je i kanalizacija, voda je izašla ljudima u kuće iz kanalizacije, fekalije, voda je bila dva metra u visini, nije se znalo šta izlazi. Niko nas nije obišao, da to dezinfikuje, da vidi šta je i kako je - ističe druga Nišlijka.

Njegoševa se urušava 2; foto: JV-J. Adamović Upozoravaju da se ulica urušava i da nije bezbedno; foto: JV/J. Adamović Među njima je uglavnom bilo starijih građana koji kažu da stanuju sami, da im se kuće urušavaju, jer više od 20 godina nije čišćena kanalizacija, pa su im dvorišta i kuće pune fekalija. Smatraju da je to uzrok problema, a ne kiša, jer je i prethodnih godina padala i nisu imali takve probleme.

Zato je propala i ulica, oni ne rešavaju uzrok nego posledice, a to košta i nas i celo stanovništvo, to ide iz naših džepova, a košta nas i živaca - napominju.

Podsetimo, u Direkciji za izgradnju su rekli da se procenjuje šteta nakon urušavanja Njegoševe ulice i da će biti sanirana "u najkraćem roku", a predsednik Aleksandar Ždrale je rekao da se još razmatra rešenje poplava na Paliluli, ali da bi investicija mogla da se realizuje tek sledeće godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragce

    16:05 // 22. 7. 2020.

    Nek proba neko da prijavi direkciji zapusen slivnik na ulici i nek javi kako se proveo.
    Hvala!

  • MilosNis

    09:48 // 22. 7. 2020.

    Djavo da me nosi pa ja sam prokop'o zemlju sve do Japana!!!!

    • Srba

      14:04 // 22. 7. 2020.

      Trebalo je da sktenes kod Albukerkija...

  • Mara

    05:19 // 22. 7. 2020.

    Bas čudno a na protestu ga nema podpresenik Rajko Okrajac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: