Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 10. 6. 2016.

| Društvo

Toalet-papirom na Parking servis

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
protest-6-JV
Foto: JV

Nekoliko stotina građana okupljenih na protestu "Pauče pomiluj" zatražilo je ostavke uprave niškog Parking servisa. Bacanjem toalet-papira na depo tog preduzeća kažu da su poslali "jasnu poruku" gradskim vlastima - šta misle o njima.

Nakon što su se okupili na Trgu Svetog Save, kolona od je krenula duž Bulevara Nemanjića do trošarine, a zatim ka Kvantaškoj pijaci, odnosno ka mestu gde "pauci" dovoze kako kažu "otete" automobile.

protest1-JV Foto: JVUz skandiranje "lopovi, lopovi", lupanje u kante i nezaobilazne pištaljke, ali i transparente sa kritičkim porukama kolona se lagano uvećavala, a sve vreme su je obezbeđivale desetine policajaca.

Lider Udruženja predsednika skupština stanara Saša Kostić je čelnicima Parking servisa poručio da su "građani nezadovoljni njihovim radom, otimanjem automobila i nepoštovanjem zakona".

Otimaju nam automobile protivzakonito, a onda to papreno naplaćuju. Pritom niko ne zna da nam objasni kako su došli do cene - rekao je Saša Kostić iz Udruženja predsednika skupština stanara.

transparent-2-JV Foto: JV

Đokica Jovanović iz tog udruženja je rekao da je Parking servis "prvo javno preduzeće koje je počelo da se fizički obračunava sa građanima", aludirajući na nedavni incident kada je radnik tog preduzeća napao jednog građanina, ali pozvao građane da ne uzvraćaju istom merom.

Njihovo nasilje nas neće naterati da se služimo nasiljem! - rekao je Jovanović.

Jovanović je podsetio da je Parking servis obećao da će objaviti snimak sa kamere svog kamiona, na kojima bi trebalo da se vidi pomenuti incident, ali da to još nisu uradili.

Na kraju protesta građani su počeli da bacaju rolne toalet-papira na depo u kome se nalaze automobili koje je pauk odneo.

Tokom protesta nije zabeležen nijedan incident.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Antic

    12:29 // 12. 6. 2016.

    Мени је јуче "отет" аутомобил са "тротоара" у Београдској улици (преко пута Факултета безбедности у 13,55 часова). Тај простор је ненасељен а тротоар нико не користи. Аутомобил није никога угрожавао и није отежавао саобраћај. Моја кључна порука је зашто није само написана казна за непрописно паркирање. Паркинг сервис се крије и односи аута због протеста да испуни "дневну квоту". Чист безобразлук

  • Nesa

    17:54 // 10. 6. 2016.

    Ova vlast naprednih misli da budzet napuni otimacinom i kaznama komunalaca,gospodo vi koji podrzavate ovakvu politiku Parking servisa pitanje je dana kad ce uci u vasu ulicu i oteti vam auto dok spavate jer u svakoj ul.stoji znak zabrane parkiranja a nigde nema znaka P za parking a za bahate koji parkiraju gde stignu i treba pauk ali pouzdano znam da radnici prvo provere ciji je auto ako je sns NE

  • Dejan

    12:19 // 10. 6. 2016.

    Leva (neparna) strana Bul.Nemanjica nema obelezeno nijedno parking mesto.Tu se parkira hiljde automobila. Odatle otimaju. Zivim tu 40 godina i do sada niko nije bio ni kaznjen za pogresno parkiranje. Pre primene novog zakona neko je trebalo da obelezi parking mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: