Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 14. 5. 2014.

| Društvo

Toalet u Tvrđavi još nije potpuno spreman

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Toalet-Tvrdjava21.jpg
Još nije za upotrebu, arhivska fotografija

Rekonstrukcija jedinog javnog toaleta u niškoj tvrđavi, koja je započeta još prošle godine, još nije završena. A po svemu sudeći neće skoro.

U Direkciji za izgradnju Niša pojašnjavaju da je prošle godine toalet samo delimično rekonstruisan. Završeni su hidorizolacija, malterisanje i krečenje, zalepljene su pločice, a urađena je nova vodovodna i kanalizaciona mreža kao i elektro-instalaciona mreža sa rasvetom.

Ipak, kako kažu u Direkciji, za potpunu rekonstrukciju planirani su radovi i za 2014. godinu. Međutim, za sve to još nije ni javna nabavka raspisana, pa se ne zna ni kada će WC biti u upotrebi.

- Planirana su sredstva od milion dinara za završetak radova na javnom toaletu u Tvrđavi. Završni radovi obuhvataju izradu novog stepeništa, revitalizaciju fasade, nabavku i ugradnju sanitarija i galanterije, kao i nabavku i ugradnju protiv- požarnih aparata - stoji u pisanom dopisu Direkcije.

U Direkciji za izgradnju nisu želeli da objasne zbog čega tender nije raspisan, već su samo ponavljali "zbog objektivnih problema".

Odgovor je ostao isti i nakon pitanja novinara da li je zapravo reč o nedavnom hapšenju nekoliko direktora Direkcije.

- Reč je o objektivnim problemima zbog kojih je došlo do zastoja u radu. Sada je to otklonjeno, imamo privremenog zastupnika i sada sve ide po planu - rekli su u Direkciji.

Iz ovog preduzeća poručuju da je neophodno raspisivanje javne nabavke "kako bi toaleti u Tvrđavi bili završeni do početka letnje sezone".

Podsetimo, Nišlije nezadovoljne stanjem javnih toaleta u gradu formirale su Fejsbuk grupu “Piš juriš na Gradsku kuću”.

Na ovaj način oni skreću pažnju na mali broj javnih toaleta u Nišu, njihovo radno vreme, kao i loše higijenske uslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    10:44 // 15. 5. 2014.

    ma koga briga,tu su ulazi,pasazi,podrumi,parkovi...dobrodosli u rodni grad konstantina velikog,veliki izbor cevapdzinica,kladionica,menjacnica,apoteka,a wc-snadji se!

  • Djula

    00:31 // 15. 5. 2014.

    ljudi, ne lupajte, radi wc!!! (ako se kao wc uzima spoljnja strana galerije) tu leti toliko smrdi, da nemam reci. jezero mokrace. ako se nastavi sa istom praksom, mozda se u jezeru razvije nova vrsta!

  • Двери Ниша

    21:55 // 14. 5. 2014.

    Објективни проблеми у банана дирекцији... Због овако субјективног односа према проблемима од јавног значаја овај град ће на крају заиста завршити на депонији коју граде већ 20 година.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: