Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 4. 9. 2019.

| Društvo

Tokom posete ministra policije Nišlijama zabranjeno slobodno kretanje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Dok je ministar policije Nebojša Stefanović prvacima škole “Dušan Radović” u Nišu govorio o bezbednosti u saobraćaju, građanima oko škole bilo je zabranjeno da se slobodno kreću, a na vratima okolnih zgrada sačekalo ih je upozorenje da ima snajperista i da ne izlaze na terase. Stefanović negira da je to obaveštenje postavio MUP i naziva ga zlonamernim.

Stanari čije su zgrade oko škole “Dušan Radović” u Duvaništu jutros nisu mogli slobodno da šetaju oko škole. Obevestenje2; foto: JV Obeveštenja na zgradama za stanare; foto: JV

Majka koja stanuje u obližnjoj zgradi kaže da je sa jednogodišnjim sinom krenula u šetnju kao i svakog jutra, ali da do igrališta nije smela.

Videla sam jutros da Mediana čisti oko škole i kod naših zgrada, baš je bilo mnogo smeća. Bilo mi je čudno, pretpostavila sam da se nešto dešava. Kada smo došli do kapije škole rekli su nam da se sklonimo i da ne možemo dalje, jer dolazi neki ministar. Usput sam srela komšinicu koja mi je rekla da ne izlazim na terasu ili na prozor - priča majka.

A na ulazima okolnih zgrada obaveštenja stanarima da će njihove terase koje su ka školi biti nadgledane i da zato ne suše veš na terasama i ne borave na njima. Mole se i da ne iznose predmete koji mogu da se protumače dvojako - cevi usisivača, drške od metli, džogere, kao i da ne koriste dvoglede. Obevestenje3; foto: JV Obeveštenja na zgradama za stanare; foto: JV

Iz policije su nas obavestili da stanari čiji stanovi “gledaju” prema školi i terenu ne proviruju kroz prozor ili terase dok traje poseta. Naime, u okolini su postavljeni snajperisti koji motre na događaj - jedno je od obaveštenja.

Iako svako obaveštenje počinje sa “kako su nas obavestili iz policije”, ministar Nebojša Stefanović negira da su zbog njegovog dolaska bile pojačane mere bezbednosti.

Ovde? Jedino ako je to neko radio zlonamerno. Kao što vidite, evo možete da pogledate svaki krov, niti ima nekog snajperiste, niti ima bilo kakvog posebnog obezbeđenja. Kao što vidite u školskom dvorištu je gomila dece, potpuno normalno se odvija život - kaže Stefanović.

Ipak, dok je on govorio prvacima o bezbednosti saobraćaja i upoznao ih sa školskim policajcem, oko škole je bilo više automobila MUP-a i policajaca, a u to vreme građani tvrde i da nisu mogli slobodno da se kreću. Stefanović Stefanović kaže je neko zlonamerno to učinio; foto: JV/J. A.

Međutim, Stefanović tvrdi da je to “deo nekog političkog folklora”.

Ako neko time želi da zlonamerno tretira ovu posetu to je deo nekog političkog folklora, mogu da pretpostavim iz koje kuhinje to može da dođe, ali što se tiče Ministarstva unutrašnjih poslova građani nemaju potrebe da budu zabrinuti - zaključuje Stefanović.

Ministar je rekao i da kada dolazi u posete poput ovih to čini "vrlo diskretno i normalno", da nikad zbog njega nisu zatvarane ulice ili bilo šta slično.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzoni plagijatovic

    20:20 // 5. 9. 2019.

    Kome je on vazan

  • Vlada

    08:09 // 5. 9. 2019.

    A i da je neko video snajperistu, to u stvari i ne bi bio snajperista već maketa snajperiste.

  • Dragan

    19:34 // 4. 9. 2019.

    Tonemo sve dublje i dublje

    • jellena

      11:42 // 5. 9. 2019.

      Nisam obavestena..Ja sam mislila da smo dotakli dno DNA a ono ispade da ima jos....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: