Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 10. 12. 2015.

| Društvo

Tončev i saradnici žele na poligraf zbog istrage oko stadiona

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
FK-RADNIK-SURDULICA.jpg
Sporni tenderi za rekonstrukciju stadiona; foto: fk-radnik.com

Nakon što je policija na ispitavanje zbog navodnog neraspisivanja tendera za radove na stadionu Radnika pozvala skoro celo rukovodstvo Opštine Surdulica, predsednik Skupštine i narodni poslanik Novica Tončev želi prvo na poligraf, pa onda kod tužioca, jer "ne kriju ništa".

Tončev nema dilemu da se iza ove istrage, kao i drugih koje su se vodile u poslednjih godinu dana, krije politički motiv jer, prema njegovom mišljenju, naprednjaci, koji nisu na vlasti u ovoj opštini, "žele po svaku cenu da ga uhapse".

Sve je ovo čin političke osvete. Ne razumem zašto bi iz drugog razloga mene zvali na bilo kakav razgovor jer ja nisam predsednik Opštine, nisam član Veća, nisam u Upravi Radnika, niti sam odlučivao o raspisivanju tendera, tako da je očigledno da ponovo iza svega stoji politika – tvrdi Tončev.

Sve je počelo kada je privredni kriminal počeo da istražuje radove na stadionu, te je navodno utvrđeno da nisu raspisivani tenderi za posao koji je završen i da se sada raspisuju.

Za radove koji su izvedeni tender je raspisan i obavljena javna nabavka. Ali, recimo, video-nadzor i kamere su pozajmljene, a tenderi se raspisuju za radove koji slede, za reflektore, povećanje broja sedišta i slično – objašnjava Tončev.

Zbog konstantnog "progona" koji ovo rukovodstvo opštine navodno doživljava, planiraju da donesu odluku da svi odu na poligraf, pa tek onda u policiju i tužilaštvo.

Nekome bode oči što se Surdulica gradi i razvija. Sve radimo po zakonu – tvrdi Novica Tončev.

Pozivi su uručeni Tončevu, predsednici Opštine Aleksandri Popović, načelniku finansijske službe, vlasniku građevinske firme koja je izvodila radove, kao i nadzornom organu.

Povodom ovih tvrdnji oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo iz Vladičinog Hana. Oni u saopštenju kažu da sa policijom proveravaju navode iz krivične prijave u vezi sa načinom finansiranja radova na stadionu Radnika u Surdulici.

Lica kojima je policija uputila pozive imaju svojstvo građana kako bi se od istih prikupila potrebna obaveštenja. Dosadašnjim proverama nijedno lice nije steklo status osumnjičenog lica. Stoga smatramo da medijski navodi rukovodstva Opštine Surdulica na račun ovog Tužilaštva i policije u vezi vršenja provera, predstavljaju politički pritisak i ometanje rada ovih državnih organa – navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva naglašavaju da ni za jednu osobu nije zahtevano poligrafsko ispitivanje, s obzirom da “poligraf nije dokazno sredstvo u krivičnom postupku".

O poligrafu koji se ovih dana često pojavljuje u medijima nedavno je u emisiji "15 minuta" govorio i nekadašnji pomoćnik načelnika niške policije Goran Barun.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pirot

    13:52 // 10. 12. 2015.

    Ako su upitanju braća tončev onda je sve sumnjivo,da se sve ispita u šta je umešena familija tončev a ne samo gradnja oko stadiona

  • gradjanin

    13:33 // 10. 12. 2015.

    Ha,Ha...bravo za ideju. Od sada za sve pravo na poligraf i miran si,ne treba nam ni policija ni tužilaštvo. Ako važi za premijera i njegovog kuma važi i za Tončeva.Samo čekam kad ce brat da ode na poligraf da dokaže da nikad nije vodio privatnu firmu i Stefanovic da nije falsifikovao doktorat.

  • zika

    13:32 // 10. 12. 2015.

    Ocu i ja na taj poligraf. Uskoro ce da se zakazuje za taj poligraf kao za skener u bolnici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: