Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 3. 7. 2014.

| Društvo

Tone preostale pomoći čekaju isporuku

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Voda-pomoc.jpg
Preostalu pomoć uglavnom čini flaširana voda i garderoba (foto: Vanja Keser)

Oko 40 tona humanitarne pomoći, uglavnom flaširane vode i garderobe, stoji u magacinima niškog Crvenog krsta jer, kako kažu u ovoj ustanovi, nema mogućnosti za njeno otpremanje.

Od čak 410 tona robe, koja je zahvaljujući angažovanju 4.000 ljudi, 150 udruženja i 52 firme, kao pomoć ugroženima od poplava, u Crvenom krstu Niš prikupljena do polovine juna, distribuirano je oko 370 tona. Pomoc-volonteri Pomagalo više stotina volontera (foto: Vanja Keser)

Ostatak "čeka" da se pronađu uslovi za prevoz, ali i mesto za skladištenje u opštinama gde je ova roba potrebna.

- Entuzijazam ljudi je opao, pa se niko ne javlja da pomogne za prevoz. Na primer, imamo 24 tone vode iz Bugarske koja treba da se prebaci do Trstenika, ali nemamo kako to da prevezemo. A može se reći da je tamošnjem stanovništvu potrebna - kaže sekretar Crvenog krsta u Nišu Stojan Prokopović.

Do polovine juna, do kad su iz niškog Crvenog krsta pomoć slali u opštine širom Srbije, bile su organizovane 62 kamionske isporuke ka poplavljenim područjima, a 11 firmi iznajmljivalo je kamione bez ikakve nadoknade. Robu je sortiralo, pakovalo i tovarilo oko 170 volontera.


Pomoć otišla Prokuplju

Pomoc-Prokuplje JKP Tržnica distribuirala pomoć u ProkupljePoslednja isporuka oko 5 tona pomoći, koja je bila skladištena u magacinima Sajmišta JKP "Tržnica", sa 3 kamiona juče je odvezena u Prokuplje. Kako kaže Prokopović, na zahtev romskog udruženja odlučeno je da se pomoć ovog puta pošalje onima koje su pogodile ranije poplave, u Prokuplje i Pirot.

- Razgovaramo o tome da sledeće pošiljke odu u Varvarin. Međutim, problem je da organizujemo prevoz i što je veći deo zaostale pomoći garderoba za koju se obaveštavalo da nije ni potrebna - kaže Prokopović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svetislav

    22:59 // 3. 7. 2014.

    Koliko smo kratkog daha, u mentalitetu, govori i to da je moj komentar na ovakvu vest prvi, posle više od devet sati od njenog objavljivanja.

  • Snezana

    22:41 // 3. 7. 2014.

    Muljare sram vas bilo.Neko je odvajao tu robu da pomogne ugrozenima u poplavama a vi se domundjavate gde ce te sa tim. Kao da ne znate gde su bile poplave i koja su podrucja naj vise stradala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: