Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 7. 9. 2020.

| Društvo

Toplana Niš - ove godine više priključaka nego isključenja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
dim toplana
Kažu da će ove godine više kvadrata priključiti na sistem nego što su isključili; foto: JV/Lj. J.

Bivša kasarna "Filip Kljajić" koja se adaptira za novu nišku palatu pravde biće u sistemu daljinskog grejanja, kaže direktor Gradske toplane Niš Predrag Milačić, a to je najveći objekat koji su u skorije vreme priključili. Takođe ističe da je ovo prva godina od nekoliko njih pre da će Toplana više kvadrata priključiti, nego što je isključila sa sistema.

Govoreći o poboljšanju kvaliteta vazduha u debati Južnih vesti, gradski energetski menadžer Bojan Gajić je rekao da će Toplana preuzeti neke kotlarnice koje su do sada u Nišu bile neke od najvećih zagađivača.

Pre skoro godinu dana je najavljeno da će to biti kotlarnica Kliničkog centra, ali direktor Predrag Milačić kaže da je korona usporila zvanično preuzimanje.

Čekamo da se to desi, Vlada Srbije je 18. juna donela zaključak i treba sada da ugovorom regulišemo prava i obaveze direktno sa Kliničkim centrom. Malo je nezgodna situacija, jer njima zbog kovida nije sad u fokusu ovaj problem, ali očekujem da se to u skorije vreme desi - kaže Milačić.

Iako se pregovara sa još nekim javnim institucijama u Nišu koje za grejanje koriste zagađivače, poput mazuta, lož ulja ili uglja, da pređu na prirodni gas, Milačić kaže da je za sada jedino izvesno da će na sistem daljinskog grejanja preći bivša kasarna "Filip Kljajić".

Ono što sigurno mogu da kažem je da buduća zgrada suda, bivša kasarna "Filip Kljajić", ide na sistem daljinskog grejanja. To je najveći objekat koji smo u skorije vreme priključili. Oni su se obratili sa zahtevom za energetske uslove, mi smo im dali uslove za priključenje, imamo usmenu potvrdu da će da se priključe, još nismo sklopili ugovor, ali mislim da će to biti realizovano uskoro - ističe Milačić.

Milačić ističe i da je ove godine Toplana dobila znatno manje zahteva za isključenje sa grejanja nego ranijih godina, kao i da dosta novih zgrada privatnih investitora priključuju na sistem.

60 % od prošlogodišnjih zahteva je ove godine realizovano. Kako stvari stoje ovo će biti prva godina, u unazad nekoliko, da ćemo više kvadrata priključiti nego što smo isključili sa sistema daljinskog grejanja - napominje Milačić.

Podsetimo, sredinom avgusta pojeftinilo je grejanje u Nišu, za skoro 1 dinar je niža cena varijabilnog dela, ali grejna sezona počinje tek 15. oktobra i do tada bi grejanje moglo i da poskupi, jer to zavisi od cena energenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika

    12:52 // 7. 9. 2020.

    Kada ćete da otpustite višak nepotrebnih radnika a da povećate broj onih koji stvarno rade. Ove snajke što ništa ne rade niti znaju da koriste računare.

    • Posetioc korisnickog servisa

      21:56 // 7. 9. 2020.

      Snajke odevene kao za scenu Granda ! Ko im sta sme, snabdele se sns knjizicom, uzivaju ! Nikada se ,u ovom propalom gradu nece postovati radnik u tehnici, vec minjaci, dekoltei i vrckanje ! Zato i strucnjaci beze glavom bez obzira na Zapad, gde su cenjeni i placeni i imaju postovanje za struku,kojom se bave !

  • Bilans tj bulans

    11:52 // 7. 9. 2020.

    A kad cete do Švedske i Škotske o trošku grada pa da brojite devizne dnevnice energetičari.

    • Djunta

      21:37 // 7. 9. 2020.

      E, pa to Gajic Bojan mora da osmisli !

  • Pera Pejčić

    11:50 // 7. 9. 2020.

    DALI PEDJA SPO MILAČIĆ misli da može.da ostane na funkciju.ako pravi ovakve dileme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: