Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 25. 10. 2016.

| Društvo

Toplana: Zanemarljiv broj Nišlija bez grejanja

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Toplana
Svi toplotni izvori rade; Foto: Arhiva JV

Broj korisnika bez grejanja u Nišu, kako kaže direktor niške Topalne Zoran Stojanović, se meri u promilima. Tvrdi da nije uvedena vanredna situacija i da su generatori od Srpsko-ruksog humanitarnog centra uzeti "za svaki slučaj".​

Osim curenja na toplovodu, dodaje Stojanović, nema ozbiljnijih problema u toplanama niti na mreži.

Što se Toplane tiče apsolutno nije vanredna situacija. Ima incidenata ali su mali i broj korisnika u odnosu na ukupni konzum koji snabdevamo toplotnom energijom je zanemarljiv. Oni koji nemaju grejanje sigurno se ne osećaju lepo i ne dele naše mišljenje, ali mi maksimalno ulažemo napore i bukvalno radimo 24 sata – ističe on.

Toplana “Jug” je, dodaje, sanirana i radi normalno. Međutim i dalje ima curenja na tom delu toplovoda, zbog čega je prošle nedelje bila isključena. Stojanović kaže da je curenje uobičajeno za deo mreže u centru grada jer je star oko 38 godina.

U tom delu ima dosta curenja. Sanirali smo 2 velike havarije u Borivoja Gojkovića i na kraju Špajine ulice kod keja i na ulazu u Milojka Lešjanina. Angažovali smo i podizvoiđače da nam pomognu, tako da će taj deo centra od danas imati normalno grejanje – kaže Stojković.

On dodaje da se trenutno ne koriste generatori koje je Gradu ustupio Srpsko-ruski humanitarni centar, ali da su oni tu u slučaju da se uveća obim posla na uklanjanju kvarova na mreži kada moraju da se vare i bruse cevi.

Pokrivamo ovim agregatima kojima već raspolažemo. Uzeli smo dodatne za svaki slučaj, ukoliko se poveća broj neophodnih intervencija. Radimo na ulici i potrebni su nam izvori energije. Cilj je da povećamo bezbednost i sigurnost da možemo blagovremeno da obavimo odgovarajuće intervencije – kaže Stojanović.


“Popravke na mreži se odlažu zbog parkiranih vozila”

U Rasadniku, odakle su se građani žalili zbog toga što su im radijatori hladni, problemi sa grejanjem su, kaže, nastali zbog curenja na toplovodu u delu Božidarčeve ulice. U ovom delu, dodaje, nisu mogli da intervenišu zbog parkiranih vozila.

Parkirali su vozila i nismo upeli da uklonimo da možemo da uradimo intervenciju, pa je tu isključeno grejanje. Zatražili smo pomoć MUP-a da nam pomogne, jer ne smemo sami prinudno da uklanjamo vozila uz pomoć “Parking servisa”. Moramo da obavestimo građane da sami uklone vozila, pa da tek sledećeg dana možemo da intervenišemo – dodaje.

Kako navode na sajtu Toplane, bez grejanja su trenutno zbog havarija pojedini korisnici u Prvomajskoj i Dragiše Cvetkovića, Knjeginje Ljubice, Ratka Jovića, Đorđa Jocića, Branka Bjegovića, kao i Osnovna škola “Ivo Andrić”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pravda za zanemarljiv broj

    12:28 // 26. 10. 2016.

    parno greajnje za sve koji ga plaćaju

  • Ne brinite sugradjani

    12:28 // 26. 10. 2016.

    doći će Betmen i okrpiće toplovod, ae i ja ne znam je l vi vidite koliko je toplo napolju, šetajte brate mili šta ste se nabili po stanovima

  • Šmrc

    12:26 // 26. 10. 2016.

    ste me dirnuli, kako samo lepo pričate

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: