Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 22. 12. 2015.

| Društvo

Toplana greje i noću, građani brinu za račune

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Rasijatori topli i noću; foto: JV arhiva

Pojedini meštani Palilule već nekoliko dana imaju tople radijatore i noću, a kako kažu, to ne žele, jer neće veće račune. U Toplani kažu da tako mora, jer se radi podešavanje kotlova.

Jedan Nišlija iz Čarnojevićeve ulice kaže da zbog pretople sobe mora da otvara prozore. Toplo je, kaže, i danju i noću, jer grejanje ne prestaje.

Da su topli radijatori tokom cele noći primetio sam u petak, ali mislio sam da je tako jer mnogo ljudi slavi Svetog Nikolu. Međutim, to traje i juče sam se žalio Toplani jer ne želim da plaćam veći račun. Šta će mi grejanje preko noći? - pita stanar jedne od zgrada u Čarnojevićevoj ulici.

U niškoj Toplani kažu da je takva situacija poslednjih dana samo u Toplani “Jug” na Paliluli gde je u toku štelovanje novog sistema koji je postavljen i remontovan pre nekoliko meseci.

Tamo su postavljeni novi kotlovi i trenutno izvođači vrše neku regulaciju na njima i zbog toga se preko dana ide nižim režimom, pa je neophodno da se greje i noću - kažu u Toplani.

toplana Kotlovi greju i noću; foto: JV arhivaIz ovog preduzeća poručuju građanima da ne brinu i da zbog nižeg režima rada tokom dana, računi "neće biti mnogo veći zbog grejanja i noću".

Saša Kostić iz Udruženja predsednika skupštine stanara kaže da iste informacije stanovnika Palilule stižu i do njih i poziva sve nezadovoljne korisnike da dođu na Skupštinu Udruženja.

I mi imamo te nezvanične informacije o kotlovima. Neka dođu građani na Skupštinu 24. decembra u 17 sati da u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžije” napravimo zajedničku strategiju i delovanje - kaže Kostić.

On kaže da je ovaj problem karakterističan samo za Palilulu, a da iz drugih delova Niša stižu informacije da se svake večeri greje sat ili dva duže, prema njegovom mišljenju, “kako bi se još malo napumpala energija i računi”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan golubovic

    10:18 // 9. 1. 2016.

    ocito da toplana ima motiv i namere-jasno se nazire ideja odakle mogu da crpe poskupljene.njihovoj bedobzirnosti, drskosti i bestijalnosti nema kraja.ali ne moze to tako do u beskonacnost. niko nije mogao da nadvlada narod, ni najmocniji osvajaci a kamoli beznacajni instrument vlasti-niska toplana.

  • Konstantin Veliki

    10:13 // 23. 12. 2015.

    Čas vam hladno, čas toplo.
    Svetu se ne može udovoljiti...

  • Miodrag

    02:38 // 23. 12. 2015.

    Toplana jug greje i sada u 2.30. Nisu im dali da povećaju cenu ali će nam pare svakako uzeti. Doći će izbori pa će ova garnitura da se češe gde ih ne svrbi, a kad izgube Niš njihov veliki vođa će da bude presrećan. Milošević je pao zbog Niša a već vidim da će i ovi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: