Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 18. 3. 2016.

| Društvo

Toplana i “Tržnica” još bez odluke o kreditu “Gorice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana
Toplana traži da Veće preospita odluku; foto: JV arhiva

Iako su već održani sastanci nadzornih odbora Toplane i JKP “Tržnica” u vezi predloženog jemstva “Gorici”, konačnih rešenja nema. Sindikati protiv, pregovara se sa Gradskim većem.

Nadzorni odbor u “Tržnici” je, kako kaže direktor Radovan Milojević, održao kosultativni sastanak na kojem je odlučeno da se još malo sačeka sa definitivnom odlukom.

Zvaničnu odluku donosimo u ponedeljak. Do tada ćemo prikupiti sve informacije. Mišljenja svih sindikata, mišljenje pravne službe i finansijskog sektora i onda ćemo izaći sa konačnim rešenjem - kaže Milojević.

Predsednik Nadzornog odbora Toplane Zoran Pavlović kaže da moraju da se pomažu sva komunalna preduzeća, ali da konačna odluka nije doneta i da se pregovara sa Gradskim većem.

Imali smo sastanak gde smo uz obrazloženje direktora Toplane i jednog i drugog sindikata, koji su isključivo bili protiv davanja garancije JKP “Gorica”, odlučili da sačekamo do ponedeljka. Obratili smo se Veću da još jednom sagleda stav o ovoj veoma bitnoj odluci koja se zove garancija - rekao je Pavlović.

On kaže da su svi članovi Odbora u načelu bili za to da se još jednom pozovu svi relevantni ljudi - gradonačelnik, zamenik, resorni većnik, resorna uprava i da nađu određeno rešenje i “da sagledaju ko bi mogao “Gorici” da pomogne”.

Trebalo bi to da razmotre još jednom kako ne bismo Toplanu doveli u nezavidnu situaciju, jer i Toplana ima svoje obaveze prema dobavljačima i obaveze prema 30.000 korisnika koji moraju da imaju grejanje - kaže Pavlović.

Dodaje da su neophodni dodatni sastanci, jer, kako kaže Pavlović, “nije ni ljudski, ni civilizovano davati neke garancije na blanko”.

Podsetimo, Gradsko veće je zatražilo od Toplane i “Tržnice” da “Gorici” budu žiranti za podizanje višemilionskog kredita, što bi zbog teške finansijske situacije u “Gorici” i potencijalnog nevraćanja kredita, moglo da stvori probleme žirantima.


Sindikat "Tržnice": Ne treba prihvatiti jemstvo

Članovi Samostalnog sindikata u niškom Javnom komunalnom preduzeću "Tržnica" poručuju Nadzornom odboru da ne prihvati predlog Gradskog veća o jemstvu JKP "Gorica" za podizanje višemilionskog kredita, jer će na taj način "likvidnost firme biti ugrožena što može dovesti do neisplaćivanja zarada zaposlenima i blokade računa firme".

JKP "Tržnica je već ozbiljno kreditno zadužena i to zaduženje teško izmiruje. Jemstvo će ugroziti poslovanje i "Tržnica" neće moći da plaća svoje obaveze, kao i obaveze po protokolima prema drugim firmama - poručuju iz sindikata.


“Mediana” opet pita: Kako da platimo nove radnike?

Na istoj sednici Veća doneta je i odluka po kojoj 30 radnika “Gorice” prelazi u JKP “Mediana”, ali u ovom preduzeću pitaju čime da ih plate kada im Grad ne uplaćuje dovoljno novca.

Od kako je “Zelenilo” vraćeno “Mediani” do sada su odradili posao za Grad u vrednosti od 29 miliona dinara. Grad je platio samo 8,9 miliona dinara, a “Meidana” im je platila svih 29 miliona iz svojih sredatava - kažu u ovom preduzeću.

Ako se nastavi ovakav trend plaćanja Grada, oni se pitaju kako će da prime još 30 radnika.

Od očekivanih 40 miliona dinara u martu, do sada je uplaćeno 15 miliona, a u februaru nam je uplaćeno samo 12 miliona dinara iz Grada. Kako da plaćamo radnike? - pitaju iz “Mediane”.

Gradski većnik Miloš Banđur je ranije rekao da “Mediana” ima i spostvene prihode koje naplaćuje od građana i da ne zavisi samo od para koje im uplati Grad, kako i da je “stanje u ovom preduzeću podnošljivo”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Paja

    16:34 // 20. 3. 2016.

    Kad toplana treba da daje onda nema a kad je trebalo da grad plaća NJIHOVE GUBITKE ONDA JE MOGLO.More najuriti rukovodstvo ve tri firme i dajte radnicima Gorice platu, demagozi jedni nesposobni.

  • shaft

    05:25 // 19. 3. 2016.

    Nadzorni odbori treba da prihvete apel sindikalaca Toplane i Trznice!Posle izbora, u Nadzornim odborima,sedece drugi ljudi,a zaposljeni ostaju da muku muce sa jemstvom!Neka Gorici daju jemstvo oni koji su je formirali i nedavno,toboze,restruktuirali!

  • krojf

    16:02 // 18. 3. 2016.

    Jedino rešenje je ugasiti Goricu, nema tu više spasa zahvaljujući menadzmentu preduzeća i menadzmentu GRADA.

    • Cobi

      14:35 // 19. 3. 2016.

      Ima rešenja itekako.Prvo rešenje,menadžment izabrati na konkursnu,bez uslova da su Perišićevi ili Ilićevi miljenici.Zabraniti gradskim većnicima da odlučuju o bilo čemu(nisu kompetentni,osim za sedenje po kafićima i lobiranju za stranke),sistematizaciju napraviti proporcionalno 100 izvršioca jedan šef i ta firma za 6 meseci na nogama,bez pomoći drugih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: